Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Žampionový krém

Krásně hustý a voňavý žampionový krém má nezaměnitelnou chuť a vůni. Uvaříme ho snadno podle osvědčeného receptu a doplníme oblíbeným kořením i čerstvými bylinkami. Na talíři ještě polévku ozdobíme svěží petrželkou a přidáme křupavé krutonky z rohlíků.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 3. 2011 14:28

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka 2
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka 2

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 958 kJ / 468 kcal
Bílkoviny13,01 g
Tuky25,96 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: recept z časopisu Vlasta někdy před více jak 10 lety, malinko mnou poupravený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Komtesina Komtesina

2. 6. 2022 21:22

Vynikající:yes:

ivulinka ivulinka

19. 5. 2022 05:37

Komtesina: Děkuji:-K

Komtesina Komtesina

18. 5. 2022 21:16

Výborná polévka, mňam :-K

ivulinka ivulinka

16. 3. 2022 15:39

zdendazemda: a já děkuji za pochvalu:-K

zdendazemda

16. 3. 2022 10:33

Nemá chybu. Děkuji za recept.

sikulka7

2. 12. 2021 09:16

Bez masoxu by to nešlo ? :-*

Tonja

30. 9. 2021 09:37

Uvařeno (už 2x), snědeno. Poprvé bez kopru, podruhé s koprem; kopr se mírně "pere" s chutí žampionů, ty jsou pak méně výrazné. Ke koprové variantě jsem nedal už petrželku. Místo masoxu jsem dal domácí vývar.
Manželka vyslovila přání, že by v polévce mohlo být pár kostiček brambor; příště to zkusím.

zizala zizala (moderátorka)

13. 4. 2021 15:58

Tonja: Některá videa jsou Achillovou patou zdejších, jinak skvělých, stránek.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 4. 2021 11:34

Tonja: Ty houby na rozmixování nejsou vůbec opečené ! To nemá chuť ! Jen je hodí na tu cibuli a rozmixuje.:-// Petrželka není přidána k opečeným žampionům na vrch, po dobu restování ! Je přidána jen k hotové polévce a to není ono a dokonce, je to opékané i bez soli ! To by dopadlo "nem dobře" na houby patří petržel a sůl. Jinak to není k jídlu.

Tonja

12. 4. 2021 22:57

Vidím nesoulad mezi psaným receptem a videem: ve videu není přídavek mouky (asi zásmažka na zahuštění), smetanu kuchařka leje do polévky během mixování, nepřidává žádný kopr.

ivulinka ivulinka

4. 3. 2021 08:15

KatkaCechova: dekuji za komentar, mam radost:-K

KatkaCechova

4. 3. 2021 07:45

Hezký den, polévku jsem vařila úplně přesně podle receptu, jen kopr jsem použila sušený. A chutnala výtečně! :-):yes:

ivulinka ivulinka

10. 12. 2019 20:31

Valis: :-*

Valis Valis

10. 12. 2019 18:36

Výborná polévka <3 Místo smetany jsem dala šlehačku , takže docela kalorická bomba , ale spokojenost :yes:

xlolix xlolix

15. 6. 2017 14:25

Výborná polévka! Příště jen zkusím dát méne smetany, ale pošmákly jsme si <3:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: žampionový krém žampionový krém recept žampionový krém pohlreich zampionovy krem polevka recept polévka žampionový krém zampionovy krem polevka recept žampionový krém recept na žampionový krém žampionová krémová polévka žampionová polévka zampionovi krem zapionovy krém žampiony krém zampinovy krem zampionovy krem recepty sampionovy krem recepty zampionovy krem krémová žampionová polévka žampionová krém žampionový

Suroviny: žampióny, cibule, máslo, mouka hladká, vývar masový, smetana na vaření, sůl, pepř, bobkový list, kopr, petrželka

TopRecepty.cz

Žampionový krém

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEEJ