Nadýchané kefírové lívance
Rychlé, nadýchané a bez čekání, to jsou kefírové lívance, které vzniknou bez kynutí. Ideální pro ty, kteří mají chuť na sladkou snídani, ale nemají čas na dlouhé čekání. Na talíři pak lívance doplňte tím, co máte rádi.
Postup přípravy
Krok 1: Dáme rozehřát pánev na střední plamen.
Krok 2: Mouku smícháme se sodou a špetkou soli. Přilijeme kefír, přidáme vejce a cukr. Důkladně rozmícháme.
Krok 3: Lívanečník nebo pánev lehce potřeme olejem. Nalijeme těsto, netřeba příliš, jelikož těsto poměrně nabyde. Ve chvíli, kdy se začnou na lívanci dělat bubliny, otočíme a dopečeme z druhé strany. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
Krok 4: Servírujeme dle libosti, například s tvarohem, ořechovým máslem a čerstvým ovocem.
Zveřejněno 10. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchané kefírové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJ5B
Moje poznámka
Nadýchané kefírové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJ5B
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 1 hodinou
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 2 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Závin tažený jablečný
Majkaa před 13 minutami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
KristulaT před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 1 hodinou
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 2 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 2 hodinami
Kuře na paprice
Kajkajak před 2 hodinami
Tažený štrúdl
Majkaa před 2 hodinami
Pomazánka ala krab (krabí tyčinky)
Nippon před 2 hodinami
Suroviny:
kefír,
mouka hladká,
cukr,
vejce,
soda jedlá,
olej
Komentáře (5)