Králík na zelenině, zelí a žampionech
Králičí maso je jemné a lahodné. O to víc musíme dbát na jeho šetrnou úpravu, abychom ho nepřepekli a nevysušili. Vyzkoušejte upéct králičí stehna na směsi barevné zeleniny. Ta zajistí masu chuť i šťavnatost.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a papriky nakrájíme na proužky, zelí na kostičky a žampiony na plátky.
Krok 2: Dno pekáče potřeme olejem, dáme vrstvu zeleniny, osolíme, opepříme, přidáme snítky tymiánu,
dle potřeby podlijeme a na povrch položíme králičí stehna. Krok 3: Pekáč přikryjeme a vše dusíme v troubě při teplotě 180 °C do změknutí stehen. Krok 4: Na konec zprudka (aby se stehna nevysušila) opékáme při teplotě 200 °C, dokud se stehna hezky neopečou.
dle potřeby podlijeme a na povrch položíme králičí stehna. Krok 3: Pekáč přikryjeme a vše dusíme v troubě při teplotě 180 °C do změknutí stehen. Krok 4: Na konec zprudka (aby se stehna nevysušila) opékáme při teplotě 200 °C, dokud se stehna hezky neopečou.
Zveřejněno 24. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na zelenině, zelí a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0l9
Moje poznámka
Králík na zelenině, zelí a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0l9
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 17 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 1 hodinou
Polévka z vývaru
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka
ilonkakulisek před 2 hodinami
Banánové lívance
MichaelaZamostna před 3 hodinami
Panzanella s pečenými rajčaty
preclik.jana před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Petulice před 3 hodinami
Vydatná hrachovka
Fitulka před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 5 hodinami
Italské plněné placky
Lucie1001 před 6 hodinami
Helenské rohlíky
Tynaja před 8 hodinami
Suroviny:
stehno králičí,
zelí hlávkové,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
žampióny,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
voda
Komentáře (2)