

Polévka se zelím a žampiony
Suroviny 4 porce
- 2 hrsti nakrájeného hlávkového zelí
- 2 mrkve
- 4 žampiony
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- majoránka
- 1 kostka masoxu
- Jíška:
- 2 polévkové lžíce másla
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Do hrnce vložíme nakrájené zelí na nudličky, pokrájené žampiony a mrkev na kostičky, zalijeme asi 1 litrem vody, vložíme masox, sůl, pepř, bobkový list, majoránku a nové koření, dáme vařit.
Mezitím si v rendlíčku rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a uděláme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout, pak ji zalijeme asi jedním decilitrem studené vody a rozmícháme ji dohladka.
Až budou zelí a mrkev v polévce uvařené, zalijeme polévku rozmíchanou jíškou s vodou a polévkou mícháme, aby se jíška v polévce rozmíchala dohladka. Podle chuti dochutíme, dosolíme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Výborně chutnala posypaná pažitkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka se zelím a žampiony
-
Další z receptů, které jsem dělala. Moc děkuji, polévka byla opravdu skvělá i přesto, že houby a zelí moc nemusím.
Opět si dovoluji sem vložit svoje stránky s receptem a odkazem sem.
http://martininakuchyne.blogspot.cz/ -
super polévka,vyzkouším
+1
-
Vypadá skvěle
-
super....zeli mame radi,cenove to vyjde vpohode,trochu mrkve mam doma vzdy a houby namrazene...
+bod
-
vypadá moc dobře
-
Vypada velmi jedle
-
Máš pravdu, vybusna, móda se mění a já tady mám po babičce, která je na LDN a už se domů nevrátí
taky něco takového se zeleným potiskem a nechala jsem si je už proto, že za chvíli je neuvidíme nikde a dá se na nich péct i kuře
-
Zase nová polévka.
Za nápad posílám bod a vyzkouším.Vypadá dobře.
-
a ten krasny hrubostenny tanier, ja ked si predstavim, ze doma u rodicov boli tieto typy tanierov povazovane za tie *podradnejsie*...ako sa ta moda a vkus meni...vsak?
-
Zelné polévky máme rádi. A tvá fotka je jako z nějakého časopisu!