Králík na medu se zelím

nofrona Kuchařka:

Jiné maso 15 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

Na králíka:
králík
palička česneku
100 ml oleje
100 ml vína
3 pl medu
sůl
2 kl koření na králíka
voda na podlití
Na zelí:
hlávka zelí
2 cibule
50-100 g špeku
3 pl cukru
sůl
ocet
mouka
300 ml vody
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka si naporcujeme, osolíme a vložíme do pekáče. Česnek očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke králíkovi. Olej, víno, koření a med smícháme a nalejeme na porce králíka. Pečeme na 200°C pod polkicí 40 minut, odekryté 10 minut. Podléváme vodou dle potřeby. Po dobu pečení poléváme maso výpekem.

  2. Zelí si umyjeme, nakrájíme, osolíme, rukama pomačkáme a dáme stranou. Špek si nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce a necháme rozpustit, cibule očistíme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme ke špeku. Orestujeme a přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, přisypeme nachystané zelí, promícháme a pod poklicí dusíme 20 minut. Vodu smícháme s moukou, přilejeme k zelí a dalších 20 minut vaříme. Podle chuti dosolíme a přidáme ocet(2pl).

Poznámka

Jako přílohu jsem dělala Karlovarské knedlíky od Elizy a tímto jí děkuji.http://www.toprecepty.cz/recept/23897-karlovarsky-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Králík na medu se zelím

  • nofrona nofrona

    Děkuji všem za milé komentáře:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-)):-DJana Remkova:

    Odpovědět

  • yanull yanull

    V sobotu se děvčata rozhodla pro králíky, jsou to moc hezké receptíky a o chuti netřeba pochybovat ani trošku, ráda bych si dala aspoň přední nožku :-p:-):-K +12:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Žraso!! Kurňa a já měla jen bílky s brynzou, to jsou muka, proč tady lezu? sama nevím:-(:-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Nofronko, také krásně připravený ušáček. Tady máte holky samé králíky, já je táááák ráda a mám p r d:-(:-D Máš 11.bod:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Povedený ušák, já navíc miluji čerstvé zelí...:yes:+10
    Voní to až do Brna;-).

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    a zase králík:-?:-?:-S:-S ani Puňťa...:-8:-D:-D:-D:-D
    Puňťa možná nee, ale já bych to spráskala sakum pikum.. i talíř bych vylízala dočista.. dočista:-8:-p:-p:-D:-D:yes::yes::yes:
    parádička, Nofři:-K:-K;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • nofrona nofrona

    Díky byla to dobrota:-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Toto bych si s chutí dala:-p:-p:yes:+

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Krásně nafocená dobrota:-p:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... tak to je teda "žrasóóó". Krásně jedlé foto;-);-);-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Králíka můžu takto upravený musí být:-p:yes::yes:+3

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    pěkný rcp:-p:yes::yes::-)):-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Tak se tak dívám:-O:-O na obou koncích zlínského kraje se dnes králíkuje:-D:-D:-D:-D a jak krásně:yes::yes: děláte mi, dámy, velké chutě;-):-* chybí jen ten králík:-D:-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo