Králík na medu se zelím

nofrona Kuchařka:

Jiné maso 15 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

Na králíka:
králík
palička česneku
100 ml oleje
100 ml vína
3 pl medu
sůl
2 kl koření na králíka
voda na podlití
Na zelí:
hlávka zelí
2 cibule
50-100 g špeku
3 pl cukru
sůl
ocet
mouka
300 ml vody
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka si naporcujeme, osolíme a vložíme do pekáče. Česnek očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke králíkovi. Olej, víno, koření a med smícháme a nalejeme na porce králíka. Pečeme na 200°C pod polkicí 40 minut, odekryté 10 minut. Podléváme vodou dle potřeby. Po dobu pečení poléváme maso výpekem.

  2. Zelí si umyjeme, nakrájíme, osolíme, rukama pomačkáme a dáme stranou. Špek si nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce a necháme rozpustit, cibule očistíme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme ke špeku. Orestujeme a přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, přisypeme nachystané zelí, promícháme a pod poklicí dusíme 20 minut. Vodu smícháme s moukou, přilejeme k zelí a dalších 20 minut vaříme. Podle chuti dosolíme a přidáme ocet(2pl).

Poznámka

Jako přílohu jsem dělala Karlovarské knedlíky od Elizy a tímto jí děkuji.http://www.toprecepty.cz/recept/23897-karlovarsky-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Králík na medu se zelím

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo