Pečený králík na kysaném zelí a černém pivu

vitklim Kuchařka: vitklim

Doba přípravy: 2,5 hodiny Jiné maso 7 názorů

Suroviny

- králík
- kysané zelí
- černé pivo
- koření Divočina
- sůl
- kmín (drcený)
- špek
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Naporcované králičí maso omyjeme, prošpikujeme, nasolíme a okořeníme. Do pekáče vložíme kysané zelí a na to klademe jednotlivé kusy králičího masa. Podlijeme černým pivem a zaklopíme poklopem (případně přikryjeme alobalem).

  2. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 190°C přibližně 2 hodiny (do měkka). V průběhu pečení maso podléváme a před ukončením pečení maso odkryjeme a pečeme tak posledních cca 10 minut bez poklopu.

Poznámka

Jako příloha je vhodný brambor, bramborový salát či chléb.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 971 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený králík na kysaném zelí a černém pivu

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vepřové ano,ale králíka jsem takto také ještě nepekla;-)Máš to hezké:-p+6:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no to je mi jářku fešný ušáček:-p radost pohledět a dvojatá radost požrať:-p:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    vitklim:každý máme jiné chutě;-):-), že byl jiný věřím, kysané zelí udělá svoje, proto ukládám a já se jich asi nikdy nepřejím;-):-D:-D
    bod jsem dala hned:yes::yes:

    Odpovědět

  • vitklim vitklim(autor receptu)

    nofrona: králík je fajn, ale po čase se prostě přejí...proto se mi moc líbilo, že touto úpravou byl ten králík takový....úplně jiný. ;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    vitklim:recept se mi líbí:-p:yes::yes:
    králíky mám moc ráda a právě ta chuť masa je moc dobrá, proto nechápu, nebyl cítit králíkem? Ale králík nesmrdí, aspoň ti naši;-)

    Odpovědět

  • vitklim vitklim(autor receptu)

    Iness: Já jsem takto upekla králíka ve stylu co dům dá... ale byl opravdu vynikající, vůbec nebyl vysušený a ani nebyl cítit "králíkem". Bylo to dietní luxusní masíčko, které jsme jedli po Vánocích s bramborovým salátem. Recept jsem sem vložila až poté, co ho už vyzkoušely dvě kamarádky a chutnalo jim. Snad bude chutnat i ostatním :-))

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Zajímavé, králíka na zelí jsem ještě nepekla:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pečený králík na zelí pečený králík se zelím králík pečený na zelí recepty pečený králík v zelí králík na zelí peceny kralik králík na kyselém zelí kralik s kysanym zelim kralik na černem pive králík s bramborovým salátem vynikající pečený králík králik na pivu králík na černém pivu recepty - králík na zelí králík pečený v troubě se zelím a černým s pivem pečeny kralik na zelím králík recepty na černém pivu zeli na pive maso na pivě a kysaného zelí maso na zelí a černém na pivu