Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 223 kJ / 53 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 0,30 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 9,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkve oloupene a nastrouháme na jemno.
Krok 2: Z půlky citronu vymačkáme šťávu, přidáme meduňku dle chuti a zalijeme vodou.
Krok 3: Necháme 30 minut louhovat a poté vychlazené podáváme.
Zveřejněno 21. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvové osvěžení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yO5V
Moje poznámka
Mrkvové osvěžení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yO5V
Nejnovější recepty
Nakládané ředkvičky v octě
Přidáno před 10 hodinami
Veganský pudink s rebarborou
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinky s jahodovo-tvarohovou náplní
Přidáno před 16 hodinami
Papriky plněné kuskusem s restovanou zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Krekry s chia semínky
Přidáno 2. 6. 2025 08:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina
Evculina84 před 6 hodinami
Bezový cheesecake
Jana2017 před 8 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Sahula před 11 hodinami
Laskonky jednoduché a křupavé
Hankali před 12 hodinami
Mini Pavlova
Hankali před 12 hodinami
Veky
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 13 hodinami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lucie1001 před 14 hodinami
Citrónové muffiny s mákem
marepavla před 15 hodinami
Babiččina hrachovka
Kajkajak před 16 hodinami
Penne s kuřecím masem a nivou
helen.fon@seznam.cz před 17 hodinami
Tématické fráze:
na osvěžení,
mrkvova stava na rakovinu,
mrkvové nápoje,
nejlepší odstavovač pro mrkev
Suroviny:
mrkev,
citron,
meduňka,
voda
Komentáře (6)
Majka8: Vmiešať sa to dá, ale nevidím logiku v tom, že najprv vlákninu odstraním a potom ju naspať vmiešam. Čítala som viac odborných článkov ohľadom odšťavovania, a všetky to zamietali. Nie, že by to bolo škodlivé, všetky končili otázkou : skutočne naše telo potrebuje naraz skonzumovať pol kila mrkvy? A samozrejme, vláknina je nezastupiteľná. Z dôvodu jej nedostatku prudko stúpa rakovina hrubého čreva v našich krajoch. Dala by som prednosť mrkvovému šalátu a inej forme, ale to je samozrejme môj prístup, každý ako uzná za vhodné.
...a máme-li odšťavovač, pak se sice ochudíme o vlákninu, ale zase nemusíme 30 minut čekat...