Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky plněné šunkovo-sýrovou smaženicí

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 569 kJ /
375 kcal
Bílkoviny44,50 g
Tuky19,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,50 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kousku másla osmažíme drobně pokrájenou šunku, do které následně přidáme vejce, mícháme téměř do ztuhnutí. Osolíme dle chuti a slanosti sýru a šunky, odstavíme, do horké smaženice vmícháme pokrájený sýr (Radamer, uzený, Niva...) a necháme zchladnout. Krok 2: Řízky prokrojíme a vytvoříme do nich hluboké kapsy, až poté (nejlépe přes fólii) opatrně naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 3: Do řízků rozdělíme ochucenou smaženici a dlaní rovnoměrně zploštíme. Poté obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v pánvi s rozpáleným tukem z obou stran dozlatova. Krok 4: Podáváme s bramborem vařeným, šťouchaným či kaší nebo zeleninovým salátem. Krok 5: Řízky můžeme připravit i z větších plátků naklepané kýty, smaženici dáme do jejich středu, zploštíme a kraje sklepneme paličkou k sobě pro lepší manipulaci při obalování a následné smažení. Samozřejmě můžeme smaženicí naplnit i řízky drůbeží.

Zveřejněno 3. 7. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/go1D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/go1D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
radamer v receptech, radamer na obalování

Suroviny:
máslo, šunka uzená, sýr, sůl, pepř mletý, řízky, sůl, pepř mletý, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu