Smetanové Lotus řezy

Dorty Doba přípravy: 40 minut 10 názorů

Dorty Doba přípravy: 40 minut 10 názorů

Suroviny

500 g Lotus sušenek karamelových (dvě balení po 250 g)
500 ml smetany ke šlehání
1 ks ztužovače šlehačky
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Uvedené množství je na misku nebo pekáček o velikosti 30 X 20 cm. Lotus karamelovými sušenkami vyložíme dno misky. Následně sušenky potřeme vrstvou vyšlehané smetany se ztužovačem a vanilkovým cukrem.

  2. Pokračujeme vrstvou Lotusek, smetany, Lotusek, smetany a nakonec drtí ze zbylých Lotusek, kterou uděláme buď v mixéru nebo je rozbijeme paličkou či šťouchadlem na brambory. Misku zaklopíme a uložíme v chladu nejlépe přes noc proležet.

  3. Podáváme ke kávě či čaji. Chutí je tento rychlý dezert velmi podobný o dost pracnějšímu pečenému medovníku.

Komentáře k receptu Smetanové Lotus řezy

  • Petulina95 Petulina95

    Jednoduché a skvělé <3<3<3 přítel ho teď po mě chce každý týden :-D děkuji a přidávam foto :yes:

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73 (autor receptu)

    Lucienne94: ...Lotusky jsou všeobecně přeslazené sami o sobě;-), takže kdo je zná, ví, do čeho jde:-8
    ...a proto se smetana jen lehce ovoní vanilkovým cukrem a ani ten by tam být nemusel;-)

    Odpovědět

  • Lucienne94 Lucienne94

    Měla jsem asi větší formu, tak jsem spotřebovala skoro 3 balicky Lotus sušenek i víc smetany. Pro nás to bylo šíleně preslazené a to máme sladké hodně rádi. Znovu již dělat nebudu.

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73 (autor receptu)

    Marie Svarcova: ...děkuji:-K ...u nás mascarpone příliš neboduje, ale když dělám třeba poháry, nastavuji šlehačku zakysankou a to je taky<3:-*:-8

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes: dělám je s mascarpone a šlehačkou , jsou skvělé, nejlépe uleželé přes noc :-K

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Já to promazávám jenom zakysanou smetanou a je to taky luxusní! Tuhle variantu musím ještě vyzkoušet.

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3Tohle mi nejak uniklo.Je to super.Holka hodne pece medovnik,je to opravdu pracne.Uz jsem ji poslala tento rychly receptik.:-K:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • recepty73 recepty73 (autor receptu)

    ...je;-) ...já nejradší tak 4-5 hodin chlazení, kdy nejsou ještě lotusky rozleželé, ostatní netrpělivě vyčkávají:-D

    Odpovědět

  • Michaela.Koc Michaela.Koc

    Tak tohle bude nebe v hubě :yes:<3

    Odpovědět

Tématické fráze: rezy z lotus susenek řezy ze sušenek lotus lotus řezy dort z lotusek dezert z lotusek řezy z lotusek medovnik z lotusek dezert z lotus sušenek rez z lotusek tiramisu z lotusek dezert ze sušenek lotus medovník ze sušenek lotus medovnik z lotus susenek řez ze sušenek lotus cheesecake z lotusek řezy lotus lotus dezert lotus řez rezy z lotus kuličky z lotusek