

Smetanové Lotus řezy
Suroviny
- 500 g Lotus sušenek karamelových (dvě balení po 250 g)
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 ks ztužovače šlehačky
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
Uvedené množství je na misku nebo pekáček o velikosti 30 X 20 cm. Lotus karamelovými sušenkami vyložíme dno misky. Následně sušenky potřeme vrstvou vyšlehané smetany se ztužovačem a vanilkovým cukrem.
Pokračujeme vrstvou Lotusek, smetany, Lotusek, smetany a nakonec drtí ze zbylých Lotusek, kterou uděláme buď v mixéru nebo je rozbijeme paličkou či šťouchadlem na brambory. Misku zaklopíme a uložíme v chladu nejlépe přes noc proležet.
Podáváme ke kávě či čaji. Chutí je tento rychlý dezert velmi podobný o dost pracnějšímu pečenému medovníku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smetanové Lotus řezy
-
Lucienne94: ...Lotusky jsou všeobecně přeslazené sami o sobě
, takže kdo je zná, ví, do čeho jde
...a proto se smetana jen lehce ovoní vanilkovým cukrem a ani ten by tam být nemusel -
Měla jsem asi větší formu, tak jsem spotřebovala skoro 3 balicky Lotus sušenek i víc smetany. Pro nás to bylo šíleně preslazené a to máme sladké hodně rádi. Znovu již dělat nebudu.
-
Marie Svarcova: ...děkuji
...u nás mascarpone příliš neboduje, ale když dělám třeba poháry, nastavuji šlehačku zakysankou a to je taky
-
dělám je s mascarpone a šlehačkou , jsou skvělé, nejlépe uleželé přes noc
-
Já to promazávám jenom zakysanou smetanou a je to taky luxusní! Tuhle variantu musím ještě vyzkoušet.
-
Tohle mi nejak uniklo.Je to super.Holka hodne pece medovnik,je to opravdu pracne.Uz jsem ji poslala tento rychly receptik.
-
-
...je
...já nejradší tak 4-5 hodin chlazení, kdy nejsou ještě lotusky rozleželé, ostatní netrpělivě vyčkávají
-
Tak tohle bude nebe v hubě