Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Osvěžující koláč s dvojitou porcí jogurtu

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 495 kJ /
2 508 kcal
Bílkoviny74,20 g
Tuky82,40 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 837 mg
Sodík 584 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy364,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Náplň: jogurt vyšleháme s cukrem a pudinkem dohladka. Krok 2: Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem, pak vmícháme olej s vodou a mouku s kypřidlem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme do koláčové nebo dortové formy 33 cm, vyložené pečícím papírem nebo vytřené máslem a vysypané hrubou mouku. Na těsto nalijeme nepravidelně (cik cak) jogurtovou náplň a formu vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme dozlatova cca 25 minut, vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Krok 3: Pečený koláč necháme částečně zchladnout (do vlažna) a poté ho potřeme jogurty ochucenými vanilkovým cukrem. Povrch pak posypeme dle vlastní chuti strouhanou čokoládou, skořicí, kokosem, kakaem... a dáme zchladnout a proležet, nejlépe přes noc. Krok 4: Po proležení pokrájíme a podáváme.

Zveřejněno 24. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3r3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3r3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné. Jen se zaprášilo.

marepavla:...já děkuji za vyzkoušení a pochvalu:-K:-K:-K ...a hlavně přeji brzký návrat do normálu ;-):-K:yes:

Vyzkoušeno a je prý výborná, já ztratila chuť a čich tak sama nevím, neměla jsem vanilkový pudink, tak jsem dala čokoládový, dávám bodík a díky za recept :yes::-)

recepty73: ano,potvrdím, jogurt jsem měla podobný, výborné to bylo, krásně ztuhl koláček v lednici, prostě, jaký jste zvyklí, ten použijte:-K

danhen: ...čím tučnější, tím řidší:-? ...to né, můj byl hustý skoro jako zakysanka;-) ...opravdu můžete použít jaký zrovna máte, přece bych Vám nelhal;-):-K, dokonce je i na fotce:-8

recepty73: No nevím, čím tučnější, tím řídší, normálně beru 3,5 %

danhen: ...já měl 10-ti procentní, ale v podstatě je to jedno;-):-K

Jak tučný má být jogurt?

recepty73: děkuji:-K:-K

Ivace64: ...děkuji, jsem potěšen, že koláč chutnal:-K:-K:-K a samozřejmě děkuji i za pěkné fotky:-K:yes:

Vynikající koláč, zkusila jsem včera, posypala jsem povrch strouhanými máslovými sušenkami a skořicí, koláček opravdu sklidil úspěch, děkuji za prima tip ke kávě.:-* Přidala jsem fotky..:-K:-K

Hanis: ...děkuji:-K:-K:-K ...je to fakt rychlovka, po které se druhý den jen zaprášilo;-):-Q

Hmmm - to je osvěžující krása! Úplně to vidím v létě vychlazené z ledničky.....Hezká prezentace a ještě pěknější fotky :yes:

Tématické fráze:
koláč z jogurtu, recepty z jogurtu, recept na jogurtový koláč, kolac s jogurtem, jogurt recepty, náplň z bílého jogurtu, jogurtová nápln na moučníky, recept na koláč z jogurtu, jogurt vyšlehany s pudinkem, recept s jogurtem, jogurt v receptech, náplň s bílého jogurtu, koláč s použitím jogurtu, koláče z jogurtu, jogurtové koláče, jogurtove recepty, recept jogurtový kolac

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, jogurt bílý, pudink vanilkový, cukr krupice, jogurt bílý, cukr vanilkový, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu