Dvojité vepřové

maris Kuchařka: maris

Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

500 g vepřové kýty
300 g uzeného bůčku
200 ml bílého suchého vína
rozmarýn
tymián
bazalka
česnek
lžíce mouky
lžíce másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na dno pekáčku rozložíme uzený bůček a na něj plátky česneku.

  2. Potom přidáme osolené a opepřené plátky kýty. Solíme opatrně, uzené je většinou dost slané.

  3. Vše zalijeme vínem, přidáme svazek bylinek, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby. Je-li třeba, podléváme vodou.

  4. Když je maso téměř měkké, promneme mouku s máslem, uděláme kuličky, vložíme do výpeku a provaříme.

Poznámka

Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem a fazolkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 108 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dvojité vepřové

  • Jurajda Jurajda

    Je to pochoutka. Přidal jsem bodík

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Podobně jako Paprika, i já s tímhle receptem určitě doma zaperlím.;-) Lákavé fotky a posílám bodík!:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    No to musí být dobrota:-p:-p. Ukládám a musím to udělat. Tuším, že u manžela si tímhle šplhnu.:yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    mirco - s bramborem to bude taky určitě dobré a místo fazolek by šel určitě špenát:-p ... a děkuju:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tedy já tu den nebyla a co recept, to útok na chuťové buňky:-D:-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Maris:-)krásné ingredience a jistě i výsledná krásná chuť:-p.Receptík ukládám a jednou zkusím ty moje mužský překvapit;-).Jen u nás to vidím jako přílohu brambor;-) a fazolky tu budu jíst jenom já:-(;-):-D.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    pipre - mně mozek říká to samé:-O, ale uzené kupujeme v blízkém městečku u řezníka, který si ho sám udí a je tak výborné, že mozek lehce přesvědčím. :-8:-8:-))

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Maris, moc hezká fotka a jídlo také moc fajn..jejda, oči by tak jedly, ale něco v mozku mi říká :"Zapomeň na bůček" :-) a protože cítím, že je to dobré, dávám bodík:yes:2.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Jani neboj :-), šťávičky bylo dost, jen jsem ji nedala tolik na talíř na focení, aby se mi tam moc nerozlévala;-):-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, krásná fotka, ale ikdyž je tam ten bůček, připadá mi to malinko suché.

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřový mozek recept vepřový mozek recepty veprovy mozek jak udělat vepřovou kotletu aby nebyla sucha recept vepřový mozek dvojta veprova plec dvojité špízy recepty vepřovej mozku veprove mozky recept z veproveho mozku jak se peče ve dvojtém pekáči bůček rozmarýn, tymián, bazalka recepty na vepřový mozek rychle veprove kyta platky vepřového mozku recept vepřové bazalka s bramborovým knedlíkem rychle recepty z kyty

Zapomněl/a jsem heslo