Plněná vepřová játra

cathleen Kuchařka: cathleen

Pokrmy z vnitřností 18 názorů

Suroviny

400 g vepřových jater
400 g mleté vepřové plece
vepřová tuková blána (bránice, košilka)
sádlo
50 g slaniny
vejce
strouhanka
2 větší cibule
česnek
kmín
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na plátky a na troše sádla je rychle z obou stran opečeme.

  2. Než vychladnou, smícháme mleté maso s vejcem, česnekem, drceným kmínem, osolíme a opepříme a zahustíme strouhankou.

  3. Tukovou blánu rozstříháme na kusy asi jako kapesník. Na každý položíme plátek jater, na ně sekanou, zakryjeme opět játry a tento balíček zabalíme do kusu blány.

  4. V kastrolu na troše sádla osmažíme krájenou cibuli a špek, uložíme játrové balíčky, pokmínujeme je, podlijeme trochou vody a dáme do trouby dusit.
    Podáváme s rýží nebo brambory, šťávu necedíme.

Poznámka

Blánu jsem nefotila, kdo ji nezná, podívá se na tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/2719-veprove-rolky...

Zdroj: mírně upravený recept z knihy 100 + 10 receptů slezské, valašské, hanácké domácí kuchyně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná vepřová játra

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Anna Kocikova: nejsi sama, Drahuš...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Páni,Ivi,tak toto by mě nenapadlo:-8Mezi plátky jater dát nádivku:-*Vepřovou košilku mám v mrazáku neustále,tak tuhle baštu,která se mi moc zamlouvá určitě také časem udělám:-p
    Bodík jako vždy předem,po zhotovení i foto:-p:yes::-K

    Nebyla jsem tady trošku delší dobu,ale z některých komentářů pod různými recepty jsem dost rozpačitá:-S

    Odpovědět

  • amalia amalia

    cathleen, to je nádhera, manžel má rád akúkoľvek pečeň na akýkoľvek spôsob. Problém však asi bude s tou sieťkou-bránicou... skúsim objednať u mäsiara. ďakujem za tip:-)):yes: +10:yes:

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka(neregistrovaná)

    Tak na toto by som sa hneď dala pozvať.
    Ja to urobiť totiž nemôžem, lebo bravčoú pečienku mám vždy tvrdú ako kameň, nech robím, čo robím.
    Je jedno či posolím, alebo neposolím, či podlejem, alebo nepodlejem. Proste kameň, jesť sa to nedá.
    Asi bude na vine vždy prasa, ktoré už absolvovalo 3-4 olympiády.
    A to pečienku zbožňujem. Aaaaach jaaaaj!!!
    Aspoň, že sa niekomu podarí si na nej pochutnať. ;-(;-(;-( :-p:-p:-p :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Zaujímavý recept, naplniť pečeň ma nenapadlo :-D Je to nielen dobre vyzerajúce, ale aj výborné chuťovo :yes:;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Vaclav Fronek: Vašíku, ta blána je tam dost důležitá - obsahuje tukové žilky, které svrchu játra omastí (a tuk je nositelem chuti ;-) )...vrchní plátek jater je i tak malinko sušší, než jsme zvyklí. Sušší, ale ne tvrdý nebo vysušený.


    casino: děkuju :-K je to přesné....strouhanky jsem dala opravdu malinko.


    Samuel: chceš vařit nebo pošťuchovat?:-)) Spíš to druhý, viď?

    Odpovědět

  • Samuel Samuel(neregistrovaný)

    casino:
    mluvčí autora:-*
    :-))

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no panečku, to je dlabanec;-) je teda z prasáka jatříště nemusím, ale vypadá to dobře a tukový šnuptychl, ten sem ještě u řeznika neviďála:-))

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Samuel:
    "A kolik teda sádla a vajec a česneku a strouhanky"
    Píše se, že sádla trochu:-D
    Vejce a strouhanku nemusíte dávat vůbec; ta nádivka by měla držet při sobě sama od sebe:-D
    Česneku podle chuti (3 zoubky?), podle velikosti a podle země původu, neboť na velikosti záleží víc než na zemi původu:-D

    Odpovědět

  • Samuel Samuel(neregistrovaný)

    A kolik teda sádla a vajec a česneku a strouhanky......:-*:-((

    Odpovědět

  • hosta hosta

    To vypadá úžasně. Do těch košilek znám jen při zabíjačkách pečený jitrnicový prejt na bochánky, tohle je tedy nápad - super:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Já bych si pochutnala, asi by mě nenapadlo plnit játra, dělávám vždy opačně-játra slouží jako náplň. Ale proč ne, zajímavý recept:yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Zkusím :yes:Boduju:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    To je tedy LUXUS jídlo pro mne. Akorát tu blánu musím něčím nahradit. Ještě nevím čím. Ale poradím si. +bodík 2 . Už se těším. Játra božňuji. Už mám naložený v sádle z pečení kachny , kachní játra k namazání na chlebík.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    casino: zkus (nebo zkuste? :-) ) je to opravdu dobré. A zdroj se snažím uvěst vždycky, je to slušnost.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pokrmy z vepřových jater nádivka z vepřových jater veprova jatra recepty plněná játra jidla z veprovych jater plněná vepřová játra vepřová jatra vepřové jatra recept recept na vepřová játra jatra plnena cesnekem jídlo z mletých vepřových jater jidla z veprovyh jatet veprove játra recepty pokrmy z vepřových jater plnene jatra vepřová játra- osmažené do mrazáku jitrnicový prejt v bláně nadivka z jater veprovych veprova jatra recept játra plněná česnekem prostreno