Ovocný dortík s jogurtem nebo pudinkem

Merylas Kuchařka: Merylas

Dorty 3 názory

Suroviny

Na korpus:
2 vejce
60 g moučkového cukru
60 g polohrubé mouky
1/4 prášku do pečiva
marmeláda (na potření, po upečení)
Na jogurtové želé:
1 jogurt (ovocný, 500 g)
2 dl mléka
20 g sypké želatiny
cukr (dle potřeby)
vanilkový cukr
1 Rama Cremefine
smetana na šlehání (nebo jiná šlehačka - 250 ml)
Na horní vrstvu:
ovocný kompot:
jahody
broskve
mandarinky
10 g sypké želatiny
Pokud chceme místo jogurtové pudinkovou vrstvu tak:
7 dl mléka
2 vanilkové pudinky
cukr (dle potřeby)
1 vanilkový cukr
1/2 kostky Ramy (Créme Bonjur)
másla (nebo jiného tuku v kostce - 125 g)
šlehačka (na dozdobení hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus šleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme tuhý sníh. Rozetřeme do dortové formy vyložené papírem na pečení a zvolna upečeme. Po vychladnutí potřeme silněji marmeládou a dáme jogurtovou, nebo pudinkovou vrstvu, necháme ztuhnout. Přidáme ovoce a zalijeme želé, dáme zase ztuhnout. Pokud použijeme půlky broskví, tak ty do tuhnoucí směsi mírně zatlačíme. Dozdobíme šlehačkou, Rama na šlehání udrží tvar i do druhého dne, dortík nechám v chladničce.

  2. Jogurtové želé: Mléko si ohřejeme zhruba na 55 °C a necháme rozpustit želatinu, metličkou občas prošleháme. Pak smícháme s jogurtem, cukrem dle potřeby, zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a podle potřeby třeba ještě dosladíme. Do tohoto želé můžeme taky zamíchat nakrájené kousky ovoce.

  3. Pudinková vrstva: Uvaříme pudink a ještě v horkém rozpustíme za stálého míchání kousky tuku v kostce a ihned dáme na korpus a necháme ztuhnout.

  4. Horní želé: Slijeme šťávu z kompotu, odměříme 250 ml, pokud je málo, dolijeme vodu a třeba dosladíme nebo jinak dochutíme např. sirupem, ohřejeme na zhruba 50 - 55 °C a rozpustíme želatinu, promíchávám metličkou. Jak začíná mírně houstnout tak použijeme.

Poznámka

Jinak na tyto typy moučníků používám taky posouvací kruh z plastu, který je vyšší a tak můžu dělat i vyšší dortíky. Korpus upeču v jakékoliv kulaté formě a pak použiju tento kruh. Jogurtová směs se dá použít i do jednoporcových formiček, ale doporučuji vymazat olejem, aby se dobře bábovičky vyklápěly.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ovocný dortík s jogurtem nebo pudinkem

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Bože to je krása a já jsem ho vůbec neviděla!!:-O:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Maruško, to mi uteklo, ale už napravuji +:yes:, v nepečených moučníkách jsi jednička:yes::-)

    Odpovědět

  • Gábina Gábina(neregistrovaná)

    Nádhera :yes: Tyto dortíky s želatinovým krémem milujeme, dělám podobný, jen dávám ovocný jogurt (např. jahodový nebo malinový) a do krému přidávám rozmixované jahody s cukrem.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pudinkový dort s ovocem nepečený dort s bílým jogurtem nepečený pudinkový dort s ovocem želatinová buchta korpus s pudinkem jogurtový pudinkový krém s ovocem moučníky s jogurtem moučník s jogurtem buchta s pudinkem a jogurtem jogurtový ovocný dort krém na dort s pudinkem ovocný nepečený dort s pudinkem buchta s ovocným jogurtem jogurtové želé nepečený dort s pudinkem a ovocem ovocný jogurtový dort pudinková dortová poleva buchta s ovocem a pudinkem recepty z pudinku jogurtový dort s ovocem

Zapomněl/a jsem heslo