Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánové tříminutové lívance

Banánové lívance chutnají opravdu skvěle. Na jejich přípravu vám postačí pouze tři ingredience a do deseti minut máte hotovou skvělou sladkou snídani. Hotové lívance můžete ozdobit čerstvým ovocem, nebo namazat marmeládou či Nutellou.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

akcinjka akcinjka

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 412 kJ /
337 kcal
Bílkoviny9,76 g
Tuky18,83 g
Vláknina2,70 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy31,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Banán oloupeme a vidličkou rozmačkáme na kaši. Krok 2: Přidáme vejce a cukr. Dobře promícháme. Krok 3: Na pánvičku kápneme trošku oleje. Smažíme jako normální lívance.

TIP: Jak smažit lívance? Lahodnou dobrotu připravíte několika způsoby

Zveřejněno 31. 8. 2019

Poznámka autorky akcinjka

Mají užasnou chuť. Jsou jednoduché a zaberou chvilku času!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AVL7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AVL7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Skúsenosť ako Eja57. Mala som veľký banán a nie veľké vajce. Cesto bolo na môj vkus rovnako riedke. Piekla som v lievanečníku. Mala som čo robiť pri otáčaní, trhalo sa to. Hypnotizovala som lievance očami a tak sa mi podarilo z 5 lievancov otočiť 3, zvyšné 2 sa pretrhli, takže som ich dve časti po otočení vidličkou "pripučila" k sebe. :-D Inak autorka uvádza 2 porcie, mne z danej dávky vyšlo 5 ks, tak neviem...Chuťovo výborné, o tom niet pochýb, ale druhý raz radšej ten trhanec alebo iné lievance. :-K;-)

Je to opravdu chuťově moc dobré ( a je to bleskovka...) - použila jsem cukr demerara, ten mi tam přišel vhodný. Příště asi místo oleje kousek másla.
Foto není, protože se sešlo dohromady ne úplně ideální poměr velikosti vejce a banánu ( bylo to moc řídké) a moje lenost vytáhnout lívanečník:-D ...takže vzniknul chuťově moc dobrý a naprosto nefotogenický...no...trhanec....:-8

Tématické fráze:
banánové lívance, banánový lívance, jednoduché banánové lívance, bananove livance recept, bananove libance, livance normalní, lívance bananove recept

Suroviny:
banán, vejce, olej, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu