Pekáček se zapečenou krkovičkou

cathleen Kuchařka:

Vepřové maso 7 názorů

Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů
Přidat další fotografii
524

Suroviny

plátky krkovice
anglická slanina
cibule
růžičková kapusta
syrové brambory
sůl
drcený kmín
čerstvé bylinky nebo koření na Bylinkové máslo
kousek sádla
kelímek šlehačky
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostky, krkovičku na menší plátky, cibuli nahrubo, anglickou na proužky, kapustičky překrojíme napůl.

  2. Zapékací mísu vymázneme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, osolíme, okmínujeme.
    Na brambory rozložíme plátky osolené krkovičky, na ně anglickou, cibuli a kapustičky, lehce osolíme a posypeme sekanými bylinkami.

  3. Poslední vrstvou jsou opět osolené a pokmínované brambory.
    Naplněnou zapékací mísu vložíme do vyhřáté trouby, asi po 40 minutách zalijeme šlehačkou a dopečeme doměkka a dočervena.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 438 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy

Ohodnoťte recept: Pekáček se zapečenou krkovičkou

  • Dajda Dajda

    cumacekvendelin: Čumáčku, tak přidej něco, co nadchne! Dobrovolnosti se meze nekladou! :-O

    Odpovědět

  • cumacekvendelin cumacekvendelin

    Slušný. Neurazí, ale ani nenadchne. Zkrátka vše v jednom. Což tady je každou chvíli. :-8:-(

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    To je pěkný recept. Pokud seženu kapustičky bude v neděli k obědu.:-K:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Taková jídla mám ráda. <3 Pečená krkovička, to dobrůtka<3

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    aknel1: myslím, že ano, jen v druhé půlce pečení bych nechala odkryté;-)

    Odpovědět

  • aknel1 aknel1

    Vypadá to lákavě - zkusila bych to udělat v římském hrnci, co myslíte?

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Takové receptíky mám ráda,toto může být moc dobré;-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo