Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 844 kJ / 1 636 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 257,11 g |
| Tuky | 60,44 g |
| Vláknina | 4,98 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 390 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 13,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybu nakrájíme na porce, osolíme, posypeme kořením a necháme odležet. Malou formu s pekáčkem potřeme silně máslem. Do pekáčku dáme porce ryby, poklademe kousky másla. Do malé formy dáme nakrájenou cibuli smíchanou s proužky papriky a na osminky nakrájená rajčátka. Na směs položíme dvě porce vysokého hřbetu, poklademe kousky másla.
Krok 2: Oboje polijeme smetanou a dáme do trouby péct na 220°C asi na 30 minut. Během pečení jednou obrátíme. Podáváme s bramborami.
Zveřejněno 22. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený amur na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6PJz
Moje poznámka
Pečený amur na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6PJz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Suroviny:
amur,
smetana,
máslo,
koření na ryby,
sůl,
paprika,
cibule,
rajče
Komentáře (2)