Amur pečený na másle s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenTuto nejjednodušší a nejběžnější úpravu rybího masa zvládne i začátečník. Maso amura má tu velkou výhodou, že má méně drobných kostí, než-li např. kapr. Proto je amur v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 435 kJ / 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 1,90 g |
–– mononenasycené | 1,50 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tuto nejjednodušší a nejběžnější úpravu rybího masa zvládne i začátečník. Maso amura má tu velkou výhodou, že má méně drobných kostí, než-li např. kapr. Proto je amur v…
Vyfiletovaného amura naporcujeme, nasolíme a nakmínujeme, pokapeme citrónem a necháme 1/2 hodiny odležet. Mezitím si uvaříme čočku - neměla by být rozvařená, ale spíš…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.Přidáme očištěnou, pokrájenou kapustu. Mírně osmahneme, osolíme, lehce podlijeme vodou a dusíme doměkka.Mezitím…
Podkůvky osolíme, posypeme kořením, přidáme pár kapek oleje a necháme přes noc v ledničce uležet.Poté vložíme na rozpálenou pánev a z každé strany opečeme.
na plechu rozpustíme plátek másla, zasypeme zeleninou... osolíme porce ryby a vše posypeme kořením pečeme cca 60 minut na 175 stupňů, mírně podléváme.
Porce ryby osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Obalené kousky osmažíme z obou stran dozlatova v rozehřátém oleji.Každý ještě horký…
Očištěného amura naložíme do směsi nasekaných bylinek, cibulky nahrubo nakrájené a nadrceného česneku, přidáme sůl a olivový olej. Necháme 2 dny naložené, otáčím ho v…
Amura podél páteře rozřízneme na dvě části. Z druhé poloviny odstraníme páteř. Odstraníme kůži, překrojíme v půlce, máme 4 porce a potřeme je solí.V hmoždíři rozdrtíme…
Amura naporcujeme(obdobný recept může být i se sumcem) osolíme a opepříme. Brambory oškrábeme a nakrájíme. Poté klademe do vymazaného pekáče(můžeme udělat i jednotlivé…
Rybu nakrájíme na podkovy, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet.Cibuli nakrájíme na klínky a lehce opečeme na rozehřátém másle. Připravenou…
Očištěnou rybu nakrájíme na podkovy, osolíme, obalíme ve směsi mouky a kukuřičné strouhanky a krátce osmahneme na oleji, aby se maso zatáhlo. Zeleninu nakrájíme na…
Na zapékací talíř dáme osolené porce amura a kuřecích křidýlek. Posypeme jemně červenou paprikou a římským kmínem. Celé postříkáme olivovým olejem - tím, že používám…
Rybu nakrájíme na porce, osolíme, posypeme kořením a necháme odležet. Malou formu s pekáčkem potřeme silně máslem. Do pekáčku dáme porce ryby, poklademe kousky másla. Do…
Rybu nasolíme.Toustový chleba rozmixujeme v mixéru, přidáme olej, sůl a nakrájený medvědí česnek - případně pesto z medvědího česneku.Rybu potřeme směsí a dáme péct do…
Rybu nakrájíme na kousky cca 2x2x2 cm. Papriku a anglickou nakrájíme na podobně veliké kousky podle možností, cibuli překrojíme napůl, pak opět napůl a rozebereme na…
Filety z uzeného amura zbavíme kůže a kostí. Vyuzené rybí maso rukou natrháme a v misce za pomoci vidličky lehce rozmačkáme, ale ne úplně, neboť chceme, aby rybí maso a…
Amur má velice jemné a křehké maso, které navíc obsahuje minimum tuku. Připravte jej velice jednoduše, na pánvi, zakápnutého šťávou z limetky. Jako přílohu podáváme…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Chorvatsko na talíři: Jak připravit hovězí pašticadu, tradiční dalmatské jídlo? Chce to sušené švestky, víno a zeleninu!
Čokoládová poleva ganache: Naučte se ji dělat jako profík a vaše dorty budou luxusní!
Preclíky od lišky: Výborné pečivo z kynutého těsta zpestří půst a podle našeho receptu je zvládnete jako nic