Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 218 kJ / 6 027 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,06 g |
Tuky | 343,62 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 987 mg |
Sodík | 4,77 g |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 636,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve vyšleháme cukr s vejci do pěny, poté k nim přidáme mouku, jedlou sodu, kefírové mléko a olej a pečlivě promícháme. Hotové těsto nalijeme do předem připraveného plechu vyloženého pečícím papírem (případně vymazat olejem a vysypat moukou). Pečeme na 160°C přibližně 25 - 30 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 2: Mezitím co se buchta peče, vyšleháme smetanu ke šlehání a poté do ní zamícháme zakysanou smetanu. Můžeme osladit trochou cukru, ale není to nutné. Také nastrouháme Margot tyčinky (před strouháním je dávám ztuhnout do lednice, aby se mi lépe strouhaly).
Krok 3: Na vychladlý korpus dáme směs šlehačky a zakysané smetany a posypeme nastrouhanými Margot tyčinkami. Necháme ztuhnout nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin.
Zveřejněno 23. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Margot buchta s kefírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vg29
Moje poznámka
Margot buchta s kefírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vg29
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 5 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 30 minutami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 2 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 2 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 2 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 3 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 4 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
mouka polohrubá,
soda jedlá,
mléko kefírové,
olej,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
tyčinky
Komentáře (3)