Sumec v marinádě

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 30 minut+marinování 2 porce Ryby 24 názorů

Suroviny

1 velký filet ze sumce 2 menší
3 drcené zelené pepře
šťáva z 1/2 citronu
2 lžičky sardelové pasty
něco kopru nasekaného na drobno
sůl
petrželka nasekaná nadrobno
olej
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si filety, odkostíme, omyjeme, osušíme a uděláme si marinádu, kterou natřeme mašlovačkou na celé filety ze všech stran a necháme aspoň 2 hodiny odpočinout (můžeme dát do igelitového sáčku a nechat odpočívat v lednici přes noc), tak jsem to udělala.

  2. Marináda: v misce smícháme šťávu z citronu, drcené pepře, sardelovou pastu, kopr, petrželku a mírně zalijeme olejem (ingredience na marinádu můžeme rozmixovat-mixovala jsem).

  3. Po odpočinutí dáme do pekáčku i s marinádou, na rybu dáme pár plátků másla a pod rybu tak 100 ml vody a dáme péct na 30 minut.

Poznámka

Další rybka z vlastních receptů. Dlouho jsme sumce neměli a byl výborný, podávala jsem s opečenými bramborami s cibulí a pórkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Sumec v marinádě

1 2

Tématické fráze: sumec recept sumec recepty recept na sumce recepty ze sumce příprava sumce recepty na sumce sumec na grilu recept sumec jak připravit sumce recepty na ryby sumec recepty z ryb sumec recepty sumec recepty z ryby sumec recept na přípravu sumce sumec sumec recepty na grilu recept na filety ze sumce sumec příprava recepty na přípravu sumce marináda na sumce

Zapomněl/a jsem heslo