Citronovo-mátové kuře

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna - mohou být k tomu i prsa
1 cibule
1/2 citronu na šťávu
cca 10 lístků máty
2 lžíce oleje
lžička sušeného nebo 2 stroužky utřeného česneku
koření na kuře
lžička hořčice
200 g smetany na šlehání (kelímek)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené kuře nasolíme a opepříme. Smícháme olej s česnekem, citronem, kořením a hořčicí. Maso dostatečně obalíme ochuceným olejem a necháme nejméně 2 hodinky odpočinout v pokojové teplotě. Jestliže budete marinovat déle tak v lednici.

  2. Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na dno pekáčku. Mátu nasekáme na drobno a přimícháme do smetany. Odležené maso uložíme na cibuli a zalijeme mátovou smetanou.

  3. Pekáček přikryjeme a pečeme cca 35-45 minut. Před dopečením odkryjeme a pečeme do křupavé kůžičky. Vhodná příloha jsou brambory nebo rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 126 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Citronovo-mátové kuře

Tématické fráze: mátové kuře kure cacciatore kuře s mátovou recept

Zapomněl/a jsem heslo