Kaiserschmarrn z Prostřeno
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 528 kJ / 1 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,32 g |
Tuky | 40,24 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 204,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky zalijeme rumem a necháme je chvíli nasáknout.
Krok 2: Oddělíme žloutky a bílky. Metličkou smícháme žloutky s mlékem, hladkou moukou a špetkou soli.
Krok 3: Bílky vyšleháme do tužšího sněhu a lehce zapracujeme do těsta.
Krok 4: Na pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vylijeme na ni přiměřené množství těsta, aby bylo rozprostřené rovnoměrně po celé pánvi, pak na něj nasypeme rovnoměrně rozinky namočené v rumu. Necháme péct na střední teplotu dozlatova.
Krok 5: Pak placku otočíme a necháme opékat i z druhé strany a začneme ji postupně roztrhávat.
Krok 6: Roztrhanou placku zasypeme třtinovým cukrem a skořicí, cukr se začne rozpouštět a zkaramelizuje.
Krok 7: Poté se může „trhanec“ přesunout na talíř, posypat jemně moučkovým cukrem a přelít ovocným džemem, který je dobré předem rozehřát. Do džemu se mohou přikrájet třeba i kompotované švestky.
Zveřejněno 18. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaiserschmarrn z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KKPr
Moje poznámka
Kaiserschmarrn z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KKPr
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 46 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 1 hodinou
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
vejce,
rozinky,
rum,
sůl,
cukr třtinový,
skořice,
máslo,
cukr moučkový,
zavařenina
Komentáře (3)