Vymazlené játrové knedlíčky

luciehutt Kuchařka: luciehutt

Doba přípravy: do 30 minut 5 litrů polévky / cca 35 knedlíčků Pokrmy z vnitřností 0 názorů

Suroviny

200 g drůbežích jater
60 g másla
1 malá cibulka
2 vejce
200 g strouhanky
špetka majoránky
česnek
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku očistíme a nakrájíme na jemno. V pánvi rozpustíme máslo, na kterém do měkka osmahneme cibulku. Poté přisypeme větší část strouhanky a za stálého míchání chvíli pražíme. Vysypeme do mísy a dáme stranou.

  2. Játra důkladně omyjeme, odblaníme a rozmixujeme na kaši (samozřejmě můžeme i naškrábat, z úspory času je mixuji). Přidáme je ke strouhance a promícháme. Vklepneme vejce, zbytek strouhanky, majoránku, česnek a koření dle chuti.

  3. Vše pečlivě promícháme a mokrýma rukama tvarujeme knedlíčky 2 cm velké. Dávám je vařit rovnou do polévky na cca 5 minut.

Poznámka

Dělám vždy z dvojité dávky, polovinu spotřebuji a druhou dám na prkénku zmrazit a pak sesypu do sáčku. Do směsi můžeme přisekat trochu libečku nebo petrželky, vypadají a chutnají o něco lépe, ale není to nutné. Recept mám od kamarádky a za naší rodinu nejlepší co známe.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vymazlené játrové knedlíčky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: játrový knedlíček jatrove knedl játrové knedlíčky játrové knedlíčky zamrazit jak naskrabat játra játrové knedlíčky recept zamrazit játrové knedlíčky jak zmrazit játrové knedlíčky játrové knedlíčky velké játrové knedlíčky zmrazit játrové knedlíčky bez strouhanky jak se dělá jatrovi knedlícek zmrazit játrové knedlíčky velké jatrové knedlíčky velké játrové knedle jak zamrazit jatrove knedlíky jatrový knedlicek recept játrový knedlíček bez másla játrový knedliky jak zmrazit knedlíčky

Zapomněl/a jsem heslo