Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami
Suroviny
Porce: 3 -4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 106 kJ / 503 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,48 g |
| Tuky | 14,32 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 75,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RARz
Moje poznámka
Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RARz
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 7 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 8 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 11 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 14 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na celeru
JanaPav před 52 minutami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 52 minutami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 2 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 2 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 3 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 3 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 3 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Massa před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřové jazyk slaninou recept,
vepřová na cesneku pecene,
recept pečené vepřové jazyky,
vepřový pečený jazyk v alobalu,
top recepty vepřový jazyk
Suroviny:
olej,
cibule,
jazyk vepřový,
smetana,
brambory,
slanina,
sůl,
pepř,
kmín celý,
paprika,
česnek,
bylinky sušené,
brambory
Komentáře (4)
Uvařené jazyky (sloupnuté, odstraněné podjazyčí) rozříznu podélně na čtyři plátky, potřu česnekem utřeným se solí, pokmínuji a na rozpáleném másle z obou stran prudce opeču
Moc velká dobrota je to
***
Před desetiletími v jižní Itálii přihazovali řezníci k nákupu jazyky zdarma, jako žrádlo pro psy
Velkohubě si dovolím zmínit, že po mém několikaměsíčním pobytu tuto delikatesu začali řezníci v několika okolních vesnicích prodávat pod pultem
(podobně jako se prodávala kližka v ČSSR)
OT
Tvrdili mi, že italština nemá výraz pro ŽRÁDLO
Tam i prasata JEDÍ