Pečené vepřové kousky se sušenou hlívou, zázvorem a medvědím česnekem

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 60 minut 2 porce Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

500 g vepřové pečeně
1 cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce(ne úplně plná)zázvoru i čerstvý může být
1 lžíce hlívy ústřičné sušené
3 lžíce medvědího česneku
1 lžíci koření na vepřovou pečeni(nemusí být)
kmín
sůl
trošku oleje
vařící voda na podlévání
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky do misky a prosolíme. Do pekáčku dáme malinko oleje, přidáme prosolené maso, posypeme kmínem, zázvorem, hlívou, medvědím česnekem a nakonec na hrubo nakrájenou cibulí, na plátky nakrájeným česnekem a podlijeme vodou.

  2. Pekáč přikryjeme a dáme péct tak na 180°C vyhřáté trouby, pečeme pomalu 1 hodinu, mezi pečením podléváme vodou když se šťáva vypeče (2-3x za dobu pečení)a zároveň kousky promícháváme.

  3. Za celou dobu pečení necháme pekáč přikrytý, maso tak má pěknou barvu i šťávu a je křehoučké.

Poznámka

Moc ráda používám domácí sušené koření a zkouším s ním ráda různé kombinace a tahle se velmi povedla!

Pokud někdo nemá medvědí česnek, může přidat o nějaký ten stroužek víc, nebo dá petrželku, či celerovou nať, dobrý by byl i libeček - viď Špagetko?

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené vepřové kousky se sušenou hlívou, zázvorem a medvědím česnekem

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    MichaleP(neregistrovaný), člověče těžko poradit, ale roste i v lese, ve stínu a tam kde je vlhčeji;-)Většinou si ho pak pěstujeme doma a nevím, zda se dá koupit, ovšem hlavu si s ním nedělej a dej česnek normální, pokud to budeš péct-a dobrou chuť, je to mňamózní:-p:yes:

    Odpovědět

  • MichalP MichalP(neregistrovaný)

    Přijojuji se s díky za recept - určitě vyzkouším - jen bych potřeboval poradit kam za "medvědím česnekem" :( - ve které lokalitě na něj můžu narazit? Díky moc! :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    BÍLKOVÁI, to bych teda neřekla, vždyť mražení je jedna z nejlepších věcí jak zachovat vitamíny, tvar i barvu surovin:-!Vždyť se tak prodává i veškerá zelenina i plody(jahody,borůvky ap.);-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Bibinko, taky jsem ho měla zmrazený, ale nevím, kde jsem to četla, tam psali, že to už nemá žádné vitamíny. Takže nevím. Já ho mám moc ráda do vařených brambor:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    BÍLKOVÁI, já si ho pěstuju na zahradě(a mám ten základ z lesa),, když začne odkvétat, tak ho ostříhám, projedu studenou vodou, nakrájím ho na proužky a ty dám do nějaké umělohmotné krabičky(třeba od Perly)a dám do mrazáku;-)Mám ho celou zimu až do dalšího kvetení:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    BILKOVAI - předběhnu Bibinku :-8:-8,podle mě absolutně nejlepší je mrazení, pak sušení;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Bibinko, jak uchováváš medvědí česnek? U nás ho roste hodně, ale nevím, jak ho nejlépe uchovat:-S Jinak za recept dávám bod, protože pečený maso můžu na všechny způsoby. A když je to s česnáčkem, tak to nemá chybu:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • pipre pipre

    Tak to bych si dala;-):-p :yes:+8.

    Odpovědět

  • Radulinka6 Radulinka6

    Bibinko,moc pěkný:yes:ten libeček,určitě.Medvědí česnek už nemám,až zase v květnu,zasadila jsem si ho na zahrádce,abych pro něj nemusela do lesa.Roste u nás hodně daleko.bodík:-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tak to by šlo:-p:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • monikaK monikaK

    Bibinko,nádhera.Sušenou hlívu tedy nemám,ale miluju čerstvou a tobě posílám bodíka:yes:;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Bibi,to vypadá opravdu krásně :yes:+;-):-K

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Teda to musí bejt dobroutka, super kombinace chutí:yes:

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: pečené vepřové kousky vepřové maso se zázvorem maso s medvědím česnekem pečené maso se zázvorem maso na medvědím česneku vepřová pečeně kousky jak uchovat medvědí česnek veprove kousky pecene jak uchovat zázvor pečené vepřové maso s česnekem vepřové kousky maso se zázvorem veprova pecene s hlivou vepřové pečené kousky vepřové na zázvoru pečené kousky masa jak uchovat pečené maso koření na vepřovou pečeni jan uchovat medvědí česnek na zimu vepřová pečeně

Zapomněl/a jsem heslo