

Pečené vepřové kousky se sušenou hlívou, zázvorem a medvědím česnekem
Suroviny 2 porce
- 500 g vepřové pečeně
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce(ne úplně plná)zázvoru i čerstvý může být
- 1 lžíce hlívy ústřičné sušené
- 3 lžíce medvědího česneku
- 1 lžíci koření na vepřovou pečeni(nemusí být)
- kmín
- sůl
- trošku oleje
- vařící voda na podlévání
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na větší kousky do misky a prosolíme. Do pekáčku dáme malinko oleje, přidáme prosolené maso, posypeme kmínem, zázvorem, hlívou, medvědím česnekem a nakonec na hrubo nakrájenou cibulí, na plátky nakrájeným česnekem a podlijeme vodou.
Pekáč přikryjeme a dáme péct tak na 180°C vyhřáté trouby, pečeme pomalu 1 hodinu, mezi pečením podléváme vodou když se šťáva vypeče (2-3x za dobu pečení)a zároveň kousky promícháváme.
Za celou dobu pečení necháme pekáč přikrytý, maso tak má pěknou barvu i šťávu a je křehoučké.
Poznámka od kuchařky
Moc ráda používám domácí sušené koření a zkouším s ním ráda různé kombinace a tahle se velmi povedla!
Pokud někdo nemá medvědí česnek, může přidat o nějaký ten stroužek víc, nebo dá petrželku, či celerovou nať, dobrý by byl i libeček - viď Špagetko?
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené vepřové kousky se sušenou hlívou, zázvorem a medvědím česnekem
-
MichaleP(neregistrovaný), člověče těžko poradit, ale roste i v lese, ve stínu a tam kde je vlhčeji
Většinou si ho pak pěstujeme doma a nevím, zda se dá koupit, ovšem hlavu si s ním nedělej a dej česnek normální, pokud to budeš péct-a dobrou chuť, je to mňamózní
-
Přijojuji se s díky za recept - určitě vyzkouším - jen bych potřeboval poradit kam za "medvědím česnekem" :( - ve které lokalitě na něj můžu narazit? Díky moc!
-
BÍLKOVÁI, to bych teda neřekla, vždyť mražení je jedna z nejlepších věcí jak zachovat vitamíny, tvar i barvu surovin
Vždyť se tak prodává i veškerá zelenina i plody(jahody,borůvky ap.)
-
Bibinko, taky jsem ho měla zmrazený, ale nevím, kde jsem to četla, tam psali, že to už nemá žádné vitamíny. Takže nevím. Já ho mám moc ráda do vařených brambor
-
BÍLKOVÁI, já si ho pěstuju na zahradě(a mám ten základ z lesa),, když začne odkvétat, tak ho ostříhám, projedu studenou vodou, nakrájím ho na proužky a ty dám do nějaké umělohmotné krabičky(třeba od Perly)a dám do mrazáku
Mám ho celou zimu až do dalšího kvetení
-
BILKOVAI - předběhnu Bibinku
,podle mě absolutně nejlepší je mrazení, pak sušení
-
Bibinko, jak uchováváš medvědí česnek? U nás ho roste hodně, ale nevím, jak ho nejlépe uchovat
Jinak za recept dávám bod, protože pečený maso můžu na všechny způsoby. A když je to s česnáčkem, tak to nemá chybu
-
-
Tak to bych si dala
+8.
-
Bibinko,moc pěkný
ten libeček,určitě.Medvědí česnek už nemám,až zase v květnu,zasadila jsem si ho na zahrádce,abych pro něj nemusela do lesa.Roste u nás hodně daleko.bodík
-
Tak to by šlo
-
-
Bibinko,nádhera.Sušenou hlívu tedy nemám,ale miluju čerstvou a tobě posílám bodíka
-
Bibi,to vypadá opravdu krásně
+
-
Teda to musí bejt dobroutka, super kombinace chutí