Celestýnské nudle
Recept ještě nebyl hodnocenSváteční polévky si žádají svátečnější knedlíčky nebo nudle. Přesně to splňují nudle celestýnské. Smažené z těstíčka jako palačinky, stočené a potom nakrájené, vypadají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 146 kJ / 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,80 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Sváteční polévky si žádají svátečnější knedlíčky nebo nudle. Přesně to splňují nudle celestýnské. Smažené z těstíčka jako palačinky, stočené a potom nakrájené, vypadají…
V misce rozšleháme vejce, po částech přisypeme krupici a připravíme těstíčko. Osolíme a přidáme bylinky.Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vlijeme připravenou směs,…
Dýni oloupeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na kostičky. Poté ji zakápneme olejem a upečeme v troubě doměkka. Třetinu upečené dýně schováme, zbylé dvě třetiny…
Oloupanou červenou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozložíme je na plech s pečící fólií (papírem), potřeme olejem s kořením a solí (je-li třeba) a upečeme -…
Tenké, jemně křupavé placky z bramborového těsta se zde plní šťavnatým kuřecím masem připraveným na způsob číny – s vůní sójové omáčky a bylinek. Jsou chutným spojením…
Příprava domácí bylinkové soli není žádná věda. Postačí v průběhu sezóny dobře usušit vaše oblíbené čerstvé bylinky a poté je promíchat s hrubozrnnou solí. Sůl krásně…
Jako pohoštění pro rodinu a přátele k vínu nebo pivu, samotné nebo s dipem podle chuti - tak můžete podávat smažené bramborovo - sýrové tyčinky. Chutná a lákavá dobrůtka…
Restovaná kuřecí prsa okořeněná oblíbenými bylinkami a květákovo-mrkvová kaše zjemněná kapkou smetany je skvělým odlehčeným pokrmem. Jídlo je rychle hotové a nezatíží…
Chutná domácí paštika, kterou zvládne určitě každý. Z kuřecích jater, s máslem a bylinkami. Ty dáme dle vlastní libosti, můžeme použít čerstvé, i sušené. Paštiku ve…
Bulgur uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě. K hotovému bulguru vmícháme tuňáka a na kousky nakrájená sušená rajčata. Bulgur ochutíme solí, bylinkami a na závěr ho…
Kousky kuřecího masa orestujeme na pánvi a postupně k němu přidáváme kousky zeleniny a dusíme tak, abychom zachovali její čerstvost a křupavost. Nakonec vmícháme rajský…
Sójový granulát nasypeme do 1,5 litru vývaru nebo vody s přídavkem soli a sušených bylinek. Za občasného promíchání 10 minut povaříme, poté scedíme a lehce vymačkáme…
Panenku zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a pak na ní opečeme ze všech stran panenku.…
Suroviny na těsto rychle zpracujeme a vyválíme na asi 4 mm silný plát. Rádýlkem vykrajujeme tvary (lze použít i různé formičky). Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme…
Celer pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko…
Aby si hovězí maso zachovalo svoji šťavnatost a na talíři se jen krásně rozpadalo, je třeba velice pečlivé a delší přípravy. Hovězí kostky den předem marinujeme v…
Očištěnou a odblaněnou panenku nakrájíme na plátky široké cca 2 cm (3 ks na porci) a lehce naklepeme klouby ruky. Jednu lžíci oleje smícháme s bylinkami, špetkou soli,…
Při zpracování masa občas zbydou různé odřezky. Ty si můžete zamrazit a později z nich připravit třeba tyto křupavé nudličky. Kousky masa nejprve naložíte do jogurtové…
Na dně hrnce vlijeme slunečnicový olej, zpěníme na drobno pokrájenou cibulku, přidáme veškerou pokrájenou či nastrouhanou zeleninu a chvilku restujeme, zapražíme 3…
Do skleněné mísy (měla jsem čtvercovou) na pečící papír jsem vyskládala 6 plátků slaniny, na ni jsem položila 6 kousků filé, které jsem ze spodní části nasolila a…
Jednoduchý slaný koláč s výbornou náplní z patisonu a hlívy ústřičné můžeme jíst teplý i studený. Náplň je díky paprikové pastě lehce pikantní. Po upečení koláč posypeme…
Bulgur s grilovanou zeleninou je ideální volbou pro rychlý oběd nebo lehkou večeři. Tento recept kombinuje výživný bulgur, který je bohatý na vlákninu a bílkoviny, s…
Papriky a pórek nakrájíme na proužky, rajčata spaříme a oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme žlutou cuketu a nakrájíme na kostičky. V pánvi zorehřejeme olej…
Maso jsem měla nakrájené a naložené den předem v olivovém oleji, ale můžeme použít čerstvě koupené. Do hluboké pánve nebo hrnce dáme na oleji zesklovatět nasekanou…
Poleno plné krému a čokolády. Jak vznikl francouzský vánoční moučník Bûche de Noël?
Rychlá večeře: Na sádle dokřupava upečené topinky s česnekem a pálivou játrovou směsí ocení nejen milovníci pikantních jídel
Vykoledujte si nejlepší kuchařky se slevou 40%: Exkluzivní velikonoční akce na Toprecepty.cz