Pečený vepřový jazyk na žampionech

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

2-3, podle velikosti jazyků Pokrmy z vnitřností 28 názorů

Suroviny

2 vepřové jazyky
1 kostka masoxu nebo hovězího bujónu
1 pl oleje
4 PL sojové omáčky Indonesia (Lidl)
2 větší cibule
4 stroužky česneku
6 větších žampionů
1 KL celého kmínu
1 plátek másla
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek a žampiony očistíme, žampiony nakrájíme i s nožkama na silné plátky, jednu cibuli a česnek nadrobno.

  2. Druhou cibuli, opláchnuté jazyky, masox a všechno koření (nejlépe ve vajíčku na louhování sypkého čaje) dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pod pokličkou na mírném plameni vaříme do poloměkka jazyků.

  3. Pak jazyky vyjmeme, oloupeme a nakrájíme na plátky 2 cm silné.

  4. Do zapékací nádoby dáme cibuli, česnek, žampiony, přidáme nakrájené jazyky, olej, kmín, zakápneme sojovou omáčkou a podlijeme 1 dl vývaru.

  5. Přiklopíme víkem a v rozehřáté troubě na plný výkon pečeme 30 minut.

  6. 10 minut před dopečením odstraníme víko, přidáme máslo a dopečeme.

    Podáváme s rýží, hodí se i šťouchané brambory.

Poznámka

Pokud do mísy k jazykům přidáme ještě kuřecí stehýnko a upečeme společně, bude hotová šťávička ještě chutnější. Zbytek vývaru z jazyků použijeme třeba jako základ na zeleninovou nebo jinou polévku. Dobrou chuť.

P.S. Pokud budeme jazyky vařit v obyčejném hrnci, tak od doby varu asi 40-45 minut, při použití papiňáku 25-30 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 359 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený vepřový jazyk na žampionech

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Simi,díky:-K
    casino:na těchto webovkách jsem patriot a upřednostňuji odkazy na zdejší recepty:-!

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    casino: ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Simona Skolakova:
    No, nemusíme vždy hovořit stejným jazykem:-8 ale pokud jazyk nevadí vašemu jazýčku, můžete zkusit třeba i toto: https://www.labuznik.cz/recept/maso-s-tunakovou-ma... :-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    casino: je to asi poprvé kdy s vámi souhlasím;-)jazyky se po nabodnutí nesklouzly;-)a já vím,jak loupat jazyky,to jsem nedělala prvně;-)Ale o tom řeč není,já jsem si vybrala receptík a ten doporučuji dále,protože to byla fakt mňamka.;-)Jinak jsme ho vždy dělali tak,že uvařit a sníst to jako ovar,né,že by to nebyla dobrá volba,ale chtěla jsem zkusit něco jiného a povedlo se!!!!!Tak receptík doporučuji!!!!!;-):yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    No, myslím že na tuhost masa může mít vliv akorát tak, jestli byl brávek ukecaný, či zda ještě za života mlčel jako zařezaný:-D
    Jazyky prakticky nelze převařit, ale stačí je vařit do chvíle kdy po nabodnutí na vidlici samy sklouznou:yes:
    Jazyky se loupou od kořene ke špičce:yes:
    V rcp není zmíněno podjazyčí...:-O ale pokud ho chcete odstranit, tak lépe se to dělá po vychladnutí masa:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Anna Kocikova: Anni nevím,ale stále jsem zkoušela zda už by byly a bohužel to bylo tuhé,ale neva asi to byly opravdu ze staršího pašíka.;-):yes:ale vůbec mi to nevadilo,já to psala kdyby někdo taky vařil v hrnci,aby se nedivil,že se to může stát a nepsal,že v receptu je udána kratší doba. ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Simonko,děkuji za"oprášení"receptu po tak dlouhé době;-)Děkuji i za komentář a foto:-KTěší mě,že sis vybrala zrovna tento recept a jsem ráda,že chutnalo:-8
    Simuš,teda tak dlouhou dobu jsem jazyky v obyčejném hrnci nikdy nevařila.Většinou těch cca 50 minut a když ještě připočtu 30minut pečení v troubě,tak byly krásně měkké.Asi to museli být starší čuníci:-)Ale hlavní je,že Vám jídlo chutnalo:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dnes jsem si vybrala tento recept,měla jsem dva vepřové jazyky a tak volba byla jasná.Moc nám to chutnalo;-):yes:.Ale jazyky jsem musela vařit dobrou hodinu a půl v hrnci,nemám papiňák.;-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Ooooo,jemné maso z jazyka a houby,to musí šmakovat.:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • mysulka::-))Děkuji:-*:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p mňam a fotka je krásná:yes::-K

    Odpovědět

  • Děkuji všem za kladné ohlasy a hlavně díky za moc milé komentáře,které mě zahřály u srdíčka;-):-K:-K:-K
    Jani R.ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost:-8:-*

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

  • eva hubova eva hubova

    :-Okrása:-p:-p:yes:15

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřový jazyk veprovy jazyk recept pečený hovězí jazyk pečený vepřový ořech vepřový jazyk recepty vepřové jazyky recepty hovězí jazyk pečený vepřové na žampionech s rýží hovězí jazyk na žampionech hovězí jazyk recepty vepřové jazyky recept na vepřový jazyk recept vepřový jazyk vepřový jazyk na houbách hovězí jazyk s rýží veprovy jazyk v papiňáku vepřovi jazik pčený vepřový ořech vepřový jazyk v troubě recept na upravu vepřoveho jazyka se žampiony

Zapomněl/a jsem heslo