Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený vepřový jazyk na žampionech

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 1. 2012 18:57

Suroviny

Porce: 2-3, podle velikosti jazyků

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 376 kJ / 329 kcal
Bílkoviny5,32 g
Tuky22,15 g
Vláknina5,78 g
Cholesterol26 mg
Sodík354 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy24,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud do mísy k jazykům přidáme ještě kuřecí stehýnko a upečeme společně, bude hotová šťávička ještě chutnější. Zbytek vývaru z jazyků použijeme třeba jako základ na zeleninovou nebo jinou polévku. Dobrou chuť.

P.S. Pokud budeme jazyky vařit v obyčejném hrnci, tak od doby varu asi 40-45 minut, při použití papiňáku 25-30 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Anna Kocikova

4. 11. 2017 18:20

Simona Skolakova: Simi,díky:-K
casino:na těchto webovkách jsem patriot a upřednostňuji odkazy na zdejší recepty:-!

Simona Skolakova

26. 10. 2017 11:58

casino: ;-)

casino

25. 10. 2017 23:16

Simona Skolakova:
No, nemusíme vždy hovořit stejným jazykem:-8 ale pokud jazyk nevadí vašemu jazýčku, můžete zkusit třeba i toto: https://www.labuznik.cz/recept/maso-s-tunakovou-ma... :-)

Simona Skolakova

25. 10. 2017 21:23

casino: je to asi poprvé kdy s vámi souhlasím;-)jazyky se po nabodnutí nesklouzly;-)a já vím,jak loupat jazyky,to jsem nedělala prvně;-)Ale o tom řeč není,já jsem si vybrala receptík a ten doporučuji dále,protože to byla fakt mňamka.;-)Jinak jsme ho vždy dělali tak,že uvařit a sníst to jako ovar,né,že by to nebyla dobrá volba,ale chtěla jsem zkusit něco jiného a povedlo se!!!!!Tak receptík doporučuji!!!!!;-):yes:

casino

25. 10. 2017 19:42

No, myslím že na tuhost masa může mít vliv akorát tak, jestli byl brávek ukecaný, či zda ještě za života mlčel jako zařezaný:-D
Jazyky prakticky nelze převařit, ale stačí je vařit do chvíle kdy po nabodnutí na vidlici samy sklouznou:yes:
Jazyky se loupou od kořene ke špičce:yes:
V rcp není zmíněno podjazyčí...:-O ale pokud ho chcete odstranit, tak lépe se to dělá po vychladnutí masa:yes:

Simona Skolakova

25. 10. 2017 18:42

Anna Kocikova: Anni nevím,ale stále jsem zkoušela zda už by byly a bohužel to bylo tuhé,ale neva asi to byly opravdu ze staršího pašíka.;-):yes:ale vůbec mi to nevadilo,já to psala kdyby někdo taky vařil v hrnci,aby se nedivil,že se to může stát a nepsal,že v receptu je udána kratší doba. ;-)

Anna Kocikova

25. 10. 2017 16:17

Simona Skolakova: Simonko,děkuji za"oprášení"receptu po tak dlouhé době;-)Děkuji i za komentář a foto:-KTěší mě,že sis vybrala zrovna tento recept a jsem ráda,že chutnalo:-8
Simuš,teda tak dlouhou dobu jsem jazyky v obyčejném hrnci nikdy nevařila.Většinou těch cca 50 minut a když ještě připočtu 30minut pečení v troubě,tak byly krásně měkké.Asi to museli být starší čuníci:-)Ale hlavní je,že Vám jídlo chutnalo:yes:

Simona Skolakova

25. 10. 2017 13:50

Dnes jsem si vybrala tento recept,měla jsem dva vepřové jazyky a tak volba byla jasná.Moc nám to chutnalo;-):yes:.Ale jazyky jsem musela vařit dobrou hodinu a půl v hrnci,nemám papiňák.;-)

Pajaska

6. 1. 2012 20:15

Ooooo,jemné maso z jazyka a houby,to musí šmakovat.:-p:-p:yes::yes:

Bahula

5. 1. 2012 23:03

:-p;-):yes:+

Anna Kocikova

5. 1. 2012 21:46

mysulka::-))Děkuji:-*:-K

mysulka

5. 1. 2012 14:40

:-p mňam a fotka je krásná:yes::-K

Anna Kocikova

5. 1. 2012 13:55

Děkuji všem za kladné ohlasy a hlavně díky za moc milé komentáře,které mě zahřály u srdíčka;-):-K:-K:-K
Jani R.ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost:-8:-*

Jiri V.

5. 1. 2012 09:08

:-p:yes:

eva hubova

4. 1. 2012 23:48

:-Okrása:-p:-p:yes:15

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový jazyk pečený hovězí jazyk veprovy jazyk recept pečený vepřový ořech vepřový jazyk recepty vepřové jazyky recepty hovězí jazyk pečený vepřové na žampionech s rýží hovězí jazyk na žampionech hovězí jazyk recepty vepřové jazyky recept na vepřový jazyk recept vepřový jazyk vepřový jazyk na houbách hovězí jazyk s rýží veprovy jazyk v papiňáku vepřovi jazik pčený vepřový ořech pečenývepřový jazyk vepřový jazyk v troubě

Suroviny: jazyk vepřový, masox, olej, omáčka sojová indonesia, cibule, česnek, žampióny, kmín celý, máslo, koření nové koření, pepř celý

TopRecepty.cz

Pečený vepřový jazyk na žampionech

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M54G