Japonské kari s vepřovým masem
Pokrm kari má většina z nás spojený s Indií, ale připravuje se také v Japonsku. Vepřové kari s kořenovou zeleninou a jablky je chuťově zajímavý pokrm, který podáváme s vařenou rýží.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,92 g |
| Tuky | 19,36 g |
| Vláknina | 20,35 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 779 mg |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 57,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev a brambory s cibulí očistíme a oloupeme.
Krok 2: Mrkev nakrájíme na tenčí plátky, brambory na kostky, cibuli nejlépe na jemno a jablko nastrouháme.
Krok 3: V hrnci na rozpáleném oleji krátce osmažíme maso. Jakmile se maso zatáhne, přidáme brambory, mrkev, cibuli a zalijeme vodou. Zamícháme a vše pozvolna vaříme 1 hodinu.
Krok 4: Poté přidáme nastrouhané jablko, japonský bujón (nebo kari pastu) a chvilku ještě povaříme do mírného zredukování a zhoustnutí.
Krok 5: Hotový pokrm podáváme s rýží.
Zveřejněno 18. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Japonské kari s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRn24
Moje poznámka
Japonské kari s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRn24
Nejnovější recepty
Pórkový krém
Přidáno před 27 minutami
Cottage s cizrnou
Přidáno před 10 hodinami
Lívance z banánů
Přidáno před 12 hodinami
Šťouchačky s česnekem a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvový salát s kysaným zelím
magdalenka před 7 minutami
Lívance z banánů
KrisZaezemi před 37 minutami
Chlebová polévka
magdalenka před 54 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
Mery53 před 1 hodinou
Kynuté bramborové langoše
magdalenka před 1 hodinou
Krupicové halušky do polévky
magdalenka před 1 hodinou
Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, zelí
magdalenka před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
magdalenka před 1 hodinou
Ořechové řezy II.
AlenaD před 1 hodinou
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Lenka Sedlackova před 10 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
mrkev,
cibule,
brambory,
jablko,
bujón,
olej,
voda
Komentáře (1)