

Japonské kuřecí kari
Suroviny 4 porce
- kostka Vermont Curry Karakuchi (viz.foto)
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 3 mrkve
- 4 brambory
- 2 cibule
- 1 jablko
- rostlinný olej
- 700 ml vody
Postup přípravy receptu
Mrkev, cibuli i brambory očistíme. Mrkev nakrájíme na tenčí plátky, brambory a cibuli na kostky. Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Jablko oloupeme a nastrouháme.
Maso krátce osmahneme na oleji. Když se zatáhne, přidáme mrkev, brambory, cibuli a vodu a vaříme na mírném ohni zhruba hodinu. Pak přidáme kostku japonského kari (ostré podle vlastního výběru) a nastrouhané jablko a povaříme do mírného zredukování a zhoustnutí omáčky. Toto klasické japonské kari podáváme s rýží
Poznámka od kuchařky
Tyto kostky jsem si objednala na netu když jsem sháněla červenou kari pastu. Sůl mi z receptu nevypadla, ve zdrojovém receptu opravdu nebyla. Přiznám se ale, že jsem solila...;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Japonské kuřecí kari
-
Mňam, to bych si dala!
-
Indicka kuchyna, ako keby prestala solit. Ked prechadzam recepty mojich oblubenych indickych blogeriek a dalsich indickych portaloch tak takmer v ani jednom nie je sol. Ked varia naturalizovane indky v amerike, tak som si vsimla, ze ked uz pouziju sol, tak koser, ktora je omnoho menej slana, ako bezna. Aj ked uz solim omnoho menej, ako som povedzme pred 6 rokmi, tak ja tiez indiu dosolujem. Ide skutocne len o zvyk, keby sme malicke deticky neucili na sol, tak ju vonkoncom nebudu v jedlach vyzadovat a pride im to uplne prirodzene.
Btw...priznam, sa, ze z mojho pohladu, je nazov tohto receptu velmi zavadzajuci.