Sekaná na žampionech pečená v pečence
Tento recept spojuje šťavnatou sekanou s bohatou chutí žampionů, které dodávají pokrmu výraznou houbovou vůni. Příprava v pečence je jednoduchá a zajistí rovnoměrné pečení a uchování chutí a šťáv.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 959 kJ / 1 663 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 187,15 g |
| Tuky | 70,46 g |
| Vláknina | 42,58 g |
| Cholesterol | 621 mg |
| Sodík | 511 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 55,93 g |
Postup přípravy
Okýnkem můžeme kontrolovat průběh pečení a pokud bude potřeba, malinko podlijeme horkou vodou. Krok 5: Po 25 minutách opět přidáme trochu horké vody, šišky přelijeme výpečkem a pečeme ještě 20-25 minut. Chvilku před koncem šišky ještě jednou přelijeme vypečenou šťávou a položíme na ně plátek másla. Krok 6: Na přílohu se hodí vařené brambory nebo bramborová kaše. Sekaná je dobrá i za studena.
Zveřejněno 3. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná na žampionech pečená v pečence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzRN
Moje poznámka
Sekaná na žampionech pečená v pečence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzRN
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 18 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovníkové koule
evik_svistik před 28 minutami
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 11 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 11 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 12 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 12 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
smetana ke šlehání,
majoránka sušená,
česnek sušený,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl,
strouhanka,
žampióny,
cibule,
sádlo,
máslo
Komentáře (5)