

Křupavé kousky rybího filé v tempura těstíčku
Suroviny 4 porce
- 4 kostky rybího filé
- bílý pepř
- sůl
- citrónová šťáva
- 80 g hladké mouky
- 1 lžíce kukuřičné mouky
- 1 lžička rýžové mouky
- 1/2 lžičky mořské soli
- 200 ml perlivé minerálky
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Filé nakrájíme na kostky velikosti soust, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou.
V misce smícháme mouku, kukuřičnou mouku, mořskou sůl a rýžovou moučku.
Zalijeme ledově vychlazenou minerálkou a promícháme.
Kousky filé namáčíme v těstíčku a ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dokřupava a dozlatova.
Ihned servírujeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křupavé kousky rybího filé v tempura těstíčku
-
Moc se mi líbí
Eli, garantuju Ti, že na na ohřátí na druhý den by nezbylo
-
Těší mě, že se recept líbí a zájemcům o realizaci doporučuji nenechávat na ohřátí na druhý den, protože krustička má tendenci tvrdnout a vysychat. Nejlepší je usmažitprávě takové množství, které se ihned sní.
-
Filé moc nekupuji, hlavně z důvodu, že se na něm žádná krusta neudrží, tohle bych ale ráda zkusila, moc pěkný a lákavý recept, fotky jsou moc lákavé
-
V tempura těstíčku jsem zatím smažila jen kuře a bylo výborné. Zkusím i rybku
-
Určitě by mně moc chutnalo
-
Eliza: pošlu, jak udělám
-
Děkuji za komentáře.
Otto, je to takové obyčejné filé - čtverečky - pevné, bez vody - myslím, že ano, bude to asi treska.
Ivunko, doufám, že pošleš obrázek, ty Tvoje umí potěšit oko... -
Tak na tento recept jsem se připravovala Eli, ale udělám také, mám někde něco vystřiženého z malých kartiček receptů Světa ženy, takže perlivá voda čeká už dlouho a rybka je v mrazák, paráda, máš to moc pěkné
-
Krásné - asi treska, že
-
Ho ho hó, to jsou ale půvabná soustečka
+1