Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančové jazýčky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 53 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 8 min +2 hodiny odležení

53 min (45 min příprava + 8 min tepelná úprava, +2 hodiny odležení)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na vále smícháme hladkou mouku, 125 g moučkového cukru, změklé máslo, žloutek, pár kapek aroma, trochu nastrouhané kůry z pomeranče a likér. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny. Krok 2: Z těsta vyválíme placku o tloušťce asi 3 mm a vykrájíme z ní jazýčky, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: V troubě předehřáté na 170 °C pečeme dorůžova asi 7-8 minut. Krok 4: Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme zbylý moučkový cukr a vymícháme polevu. Krok 5: Vychladlé jazýčky potřeme polevou, ozdobíme kandovanou kůrou a po zaschnutí podáváme.

TIP: Jak na kandovanou citrusovou kůru

Zveřejněno 5. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančové jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYEwE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančové jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYEwE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, žloutek, cukr moučkový, pomeranče, citronové aroma, kůra pomerančová, likér pomerančový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu