Rychlé gnocchi s kapustou a parmazánem

Danca Kuchařka: Danca

Bramborová jídla 5 názorů

Suroviny

500 g hotových chlazených gnocchi ( ještě lepší jsou noky dělané doma, ale to už potom nejsou rychlé...:-) )
1 PL oleje nebo sádla
1 větší cibule
150 g klobásy chorizo
1 PL hladké mouky
1 středně velká kapusta
sůl
pepř
3-4 stroužky česneku
cca 150 ml vody nebo zeleninového vývaru
hoblinky parmazánu k podávání
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme, obereme starší listy a zbylou, pevnou hlávku nakrájíme na asi 2 cm široké nudle.

  2. V kastrolu rozpálíme tuk, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a klobásu - tu krájíme na půlkolečka - a osmahneme, až klobása pustí tuk a barvu. Zasypeme moukou a chvíli zarestujeme.

  3. Přihodíme pokrájenou kapustu, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Za občasného míchání necháme bez pokličky asi 5-8 minut dusit. Hlídáme, aby kapusta neztratila svěží barvu a příliš nezměkla.

  4. Vsypeme noky ( rovnou ze sáčku, bez předešlého vaření ), promícháme, osolíme, opepříme a přidáme rozmačkaný nebo jemně posekaný česnek. Společně ještě asi 5 minut na mírném ohni prohřejeme.
    Na talíři sypeme hoblinkami parmazánu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé gnocchi s kapustou a parmazánem

Tématické fráze: gnocchi s kapustou gnocchi, kapusta kapusta a gnochchi těstoviny s růžičkovou kapustou a parmazánem kapusta gnocchi

Zapomněl/a jsem heslo