Lemon Curd - citronový krém
Tradiční slepování cukroví marmeládou nebo máslovým krémem je jistě nenahraditelné. Vyzkoušejte dát cukroví také novou příchuť, třeba s tímto citronovým krémem, který má svůj původ v Anglii. Je dokonale sladkokyselý.
Postup přípravy
Krok 1: Štávu z citronů vymačkáme a kůru (jen žlutou část) velmi jemně nastrouhanou a spolu smícháme.
Krok 2: Nad parou rozpustíme máslo a cukr spolu s citronovou šťávou a kůrou. Poté přidáme rozšlehaná vejce a za stálého míchání necháme zhoustnout. Trvá to přibližně 8 minut.
Krok 3: Krém by měl dosáhnout pudinkové konzistence. Jakmile je hotovo, přelijeme jej do čisté sklenice, necháme vychladnout a uchováváme v lednici.
Zveřejněno 12. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lemon Curd - citronový krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvqM
Moje poznámka
Lemon Curd - citronový krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvqM
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 6 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 8 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 13 minutami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 1 hodinou
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza šneky
Kajkajak před 2 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 2 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 3 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 3 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 3 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
máslo,
šťáva citronová,
cukr krupice,
kůra citronová
Komentáře (2)