Novoroční prasátka
Symboly štěstí do nadcházejícího roku jsou dárkem od srdce. Perníčková prasátka dozdobíme pomocí obarvené cukrové polevy, na kterou nalepíme marcipánový čtyřlístek. Do nového roku si tak můžeme sladce pochutnat.
Postup přípravy
Krok 1: Cukr utřeme se 2 vejci a změklým máslem, potom přidáme med a koření. Do této hmoty vmícháme mouku se sodou. Vypracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout v lednici.
Krok 2: Potom těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: Pečeme při 180° C asi 10 minut. Upečená prasátka necháme vychladnout.
Krok 4: Mezitím vyválíme placku ze zeleného marcipánu a vykrajujeme z něj čtyřlístky.
Krok 5: Do cukrové polevy kápneme několik kapek červeného potravinářského barviva a vymícháme růžovou barvu. Touto polevou potřeme těla upečených perníkových prasátek. Do ještě vlhké polevy zatlačíme vykrájené marcipánové čtyřlístky.
Krok 6: Nakonec pomocí rozehřáté čokoládové polevy v sáčku naznačíme prasátkům očka a ocásek a doplníme značku PF. Necháme ztuhnout.
Zveřejněno 1. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Novoroční prasátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wVrj
Moje poznámka
Novoroční prasátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wVrj
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 29 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 21 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Suroviny:
med,
soda jedlá,
máslo,
koření do perníku,
cukr moučkový,
vejce,
mouka hladká,
poleva cukrová,
potravinářské barvivo,
marcipán,
poleva čokoládová
Komentáře (2)