Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčné řezy s pudinkem a ostružinami

Vrstvený ovocný moučník je nejen výborný, ale i pěkný na pohled. Podkladem je tmavé kakaové těsto, které nese bohatou náplň z pudinku a šťavnatých ostružin. Celý moučník navíc lehce voní skořicí.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ilacek Ilacek

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 991 kJ /
3 583 kcal
Bílkoviny87,93 g
Tuky151,11 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 587 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy458,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 175 °C. Krok 2: Z mléka, pudinkového prášku a cukru (v množství podle vlastní chuti) uvaříme běžným způsobem pudink. Krok 3: Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Pak vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. Krok 4: Poté těsto nalijeme na připravený plech a lžící na něj klademe ještě teplý uvařený pudink. Krok 5: Nakonec poklademe ostružinami, posypeme troškou skořice a pečeme v troubě při 175 °C přibližně 25-30 minut. Krok 6: Moučník necháme po upečení vychladnout a poté krájíme na řezy.

Zveřejněno 27. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OZl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6OZl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Eranis: zdravím, rozměr doplněn, díky za podnět :)
Co se týká gramáží různých balení, chápu, že jinde ve světě nejsou totožné jako v ČR, zpravidla se řídíme tím, že kypřicí prášek je balení o váze 12 g (je to standardní balení) a třeba pudink je kolem 37 g (ne každé balení to však má stejně, ale těch pár gramů sem/tam tolik neovlivní). Zmíněný tvaroh pak má 250 g, a to uvádíme u všech receptů, které prošly kontrolou moderátorky (u kterých to není takhle zapsáno, nejsou po kontrole a úpravě).

Tradičně v receptu chybí rozměry pečicího plechu.
Prosím vždy v receptech uvádějte hmotnosti jednotlivých surovin. Určitě nejsem jediný, kdo vaše recepty sleduje ze zahraničí a zde se nemusí uváděná balení (prášek do pečiva, pudink, tvaroh…) shodovat s hmotnostmi, které mají dané výrobky v Česku.

:-)<3:yes::yes: Recept se mi moc líbí, stojí za vyzkoušení. :-K

Nejprve jsem byla trochu skepticka k tomuto receptu ale po prvním upečení už nechceme dělat jinou. Je jemná a velmi dobrá.:-D:-D:-D:-D Asi takhle jeden plech byl opravdu málo

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, vejce, olej, mléko, kakao, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, cukr krupice, skořice mletá, ostružiny, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu