Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřenky podle ČSN

Další z oblíbených pochoutek bufetů a restaurací za socialismu – vepřenky, byly někdy nepřesně nazývány pepřenkami, ale správný název je odvozen od vepřového masa, z něhož jsou vyrobeny. Tahle lahůdka se podávala na krajíčku chleba, potřená hořčicí a posypaná cibulkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté vepřové maso umeleme nahrubo, přidáme ve vodě namočenou, pečlivě vymačkanou a najemno umletou žemli, sůl, papriku a pepř a pečlivě promícháme. Krok 2: Ze směsi tvarujeme ploché tenčí placičky. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej a placičky v něm opečeme z obou stran dozlatova. Krok 4: Vepřenky podáváme na krajíčku chleba posypané jemně nakrájenou cibulí a potřené hořčicí.

TIP: Kebabčata podle ČSN

Zveřejněno 2. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřenky podle ČSN

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk9zJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřenky podle ČSN

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk9zJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, žemle, voda, sůl, paprika sušená sladká, pepř mletý, olej, chléb, cibule, hořčice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu