Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Recept ještě nebyl hodnocenMáte v plánu jako přílohu k obědu uvařit houskový knedlík a zapomněli jste koupit droždí? Nevadí, zkuste tento recept s použitím kypřicího prášku. Výsledkem budou chutné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 098 kJ / 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,75 g |
Tuky | 2,50 g |
– nasycené | 0,75 g |
– nenasycené | 1,25 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,75 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 638 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 1,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte v plánu jako přílohu k obědu uvařit houskový knedlík a zapomněli jste koupit droždí? Nevadí, zkuste tento recept s použitím kypřicího prášku. Výsledkem budou chutné…
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit…
Jablková žemlovka je jedním z tradičních sladkých nákypů, který se v našich zemích konzumuje jako hlavní chod. V menším množství můžete jablkovou žemlovku podávat jako…
Taková svíčková nebo křenová omáčka si jistě zaslouží i skvělé a nadýchané knedlíky. Ty můžete doma jednoduše připravit díky tomuto receptu na karlovarské knedlíky.…
Houskové knedlíky doslova neodmyslitelně patří k omáčkám, pečenému masu nebo zvěřině. Knedlíky, připravované v hrnečku, nejsou kynuté a budou tak rychle hotové a zvládne…
Do mísy dáme, mouku, sůl a vejce. Ve vlažném mléce namočíme kvasnice. Až začnou pracovat, přidáme do mísy. Vytvoříme těsto které podle potřeby ředíme dalším vlažným…
Máte chuť na hamburger, ale jste spíše příznivcem kuřecího masa? Tak to tu pro vás máme přesně tento recept na placky z kuřecích prsou. Namleté maso smícháte s dalšími…
Kuřecí stehna zespodu nařízneme podél dlouhé kosti až ke kloubu a odstraníme ji, kůži neodkrajujeme. Spodní tzv. paličky ponecháme s kostí.Připravíme nádivku. Pečivo…
Z Tyrolska pochází spoustu skvělých pokrmů. Jedním z nich jsou i kulaté houskové knedlíky, ochucené špekem a petrželkou. Skvěle chutnají s kysaným červeným zelím, do…
Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilejeme těstíčko ze žloutků, zbytku mléka, soli, mouky, petrželové natě a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. …
Rychlý, chutný a sytý jarní oběd můžete vykouzlit jen z pár kvalitních surovin. Kombinací voňavého uzeného masa, žemlí, vajíček a kopřiv nebo jiných zelených bylinek…
Obsah jitrnic vytlačíme a zalijeme vodou. Přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu a masox a vaříme, až je zelenina měkká. Podle chuti dosolíme. Podáváme s kostičkami…
Zelné závitky plněné mletým masem jsou oblíbená klasika, kterou dělávaly už naše babičky. Balíčky ze zelných listů skrývají plátek šunky a váleček šťavnatého, dobře…
Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Po té vmícháme mouku a sníh z bílků. Těsto ve tvaru…
Každý ví, že přílohové knedlíky jsou nejlepší ty vařené doma. Nadýchané jsou tak akorát, z kynutého těsta, doplněné o krájenou housku. Pokud se jejich přípravy obáváte,…
Na másle orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme.Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.Přilijeme vývar, vhodíme bylinky…
Staročeský podkrkonošský hubník je jednoduchý, levný, bezmasý pokrm, který dobře zasytí. Můžeme si ho vychutnat teplý i zastudena. Výraznou chuť mu dodávají čerstvé…
Vepřové maso umeleme nebo necháme umlít u řezníka, namočíme housku v mléce a nastrouháme brambory (na hrubém struhadle). Umleté maso, nastrouhané brambory a trochu…
Vepřové maso umeleme nebo necháme umlít u řezníka, namočíme housku v mléce a nastrouháme brambory (na hrubém struhadle). Umleté maso, nastrouhané brambory a trochu…
Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Po té vmícháme mouku, strouhanku a sníh z bílků.…
Žemle nebo toastový chléb pokrájíme nadrobno, posypeme cukrem, přelijeme mlékem a necháme chvíli stát. Tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a…
Prsíčka nakrájíme na 2 porce, mírně naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a nakonec obalíme v housce nakrájené na malé…
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a položíme do lehce vymazané zapékací misky. Na ně rozprostřeme nádivku, překryjeme plátkem tvrdého sýra, upečeme…