Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Recept ještě nebyl hodnocenMáte v plánu jako přílohu k obědu uvařit houskový knedlík a zapomněli jste koupit droždí? Nevadí, zkuste tento recept s použitím kypřicího prášku. Výsledkem budou chutné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 098 kJ / 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,75 g |
Tuky | 2,50 g |
– nasycené | 0,75 g |
– nenasycené | 1,25 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,75 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 638 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 1,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte v plánu jako přílohu k obědu uvařit houskový knedlík a zapomněli jste koupit droždí? Nevadí, zkuste tento recept s použitím kypřicího prášku. Výsledkem budou chutné…
Jablková žemlovka je jeden z oblíbených sladkých nákypů, který se v našich zemích konzumuje jako hlavní chod. V menším množství můžete jablkovou žemlovku podávat jako…
Houskové knedlíky doslova neodmyslitelně patří k omáčkám, pečenému masu nebo zvěřině. Knedlíky, připravované v hrnečku, nejsou kynuté a budou tak rychle hotové a zvládne…
Máte chuť na hamburger, ale jste spíše příznivcem kuřecího masa? Tak to tu pro vás máme přesně tento recept na placky z kuřecích prsou. Namleté maso smícháte s dalšími…
Do mísy dáme, mouku, sůl a vejce. Ve vlažném mléce namočíme kvasnice. Až začnou pracovat, přidáme do mísy. Vytvoříme těsto které podle potřeby ředíme dalším vlažným…
Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Po té vmícháme mouku a sníh z bílků. Těsto ve tvaru…
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit…
Taková svíčková nebo křenová omáčka si jistě zaslouží i skvělé a nadýchané knedlíky. Ty můžete doma jednoduše připravit díky tomuto receptu na karlovarské knedlíky.…
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a položíme do lehce vymazané zapékací misky. Na ně rozprostřeme nádivku, překryjeme plátkem tvrdého sýra, upečeme…
Kapustu uvaříme a rozemeleme. Žemli nakrájíme a namočíme v mléce. Cibuli nakrájíme nadrobno a nasucho orestujeme na teflonové pánvi.Ze žemle vymačkáme přebytečné mléko a…
Každý ví, že přílohové knedlíky jsou nejlepší ty vařené doma. Nadýchané jsou tak akorát, z kynutého těsta, doplněné o krájenou housku. Pokud se jejich přípravy obáváte,…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Opečené housky, šťavnaté maso s rozteklým sýrem,…
V kastrolku zaškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu,zpěníme na jemno nakrájenou cibulku,přidáme houby a za občasného míchání podusíme.Po vysmahnutí štávy,kastrol…
Vepřové maso umeleme nebo necháme umlít u řezníka, namočíme housku v mléce a nastrouháme brambory (na hrubém struhadle). Umleté maso, nastrouhané brambory a trochu…
Vepřové maso umeleme nebo necháme umlít u řezníka, namočíme housku v mléce a nastrouháme brambory (na hrubém struhadle). Umleté maso, nastrouhané brambory a trochu…
Patizony očistíme a nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.Žemli rozmixujeme a smícháme s nasekaným česnekem a nasekanými…
Žemle nebo toastový chléb pokrájíme nadrobno, posypeme cukrem, přelijeme mlékem a necháme chvíli stát. Tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a…
Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilejeme těstíčko ze žloutků, zbytku mléka, soli, mouky, petrželové natě a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. …
Rohlíky si namočíme do mléka, přidáme tvaroh, mouku, vajíčko, trochu soli a umícháme si těsto. (je řidší).Lžičkou namočenou do vody tvoříme malé nočky, které zvolna…
Z masla a mouky si udelame jisku ,zredime mlekem a povarime.Do husteho besamelu vlozime spenat,osolime a podusime.Zemle rozkrojime na pric,vydlabeme stridku a naplnime…
Pečená krůta, plněná nádivkou z drobů, slaniny a mandlí, je vhodná pro slavnostní příležitosti. Zlatavá kůrčička na povrchu, rozpadající se jemné maso, sklidí úspěch u…
Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a…
Žemle nakrájíme na plátky, potřeme povidly a po 2 ks spojíme. Pokapeme je mlékem a namáčíme ve vejcích, které jsme rozšlehali s trochou vody.Obalíme je ve strouhance a…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami