Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční prošívaná deka

Tahle buchta vám na plechu rozhodně nezbyde. Tvarohová mřížka na nadýchaném kakaovém piškotu je jasným důkazem vláčnosti. Tradiční prošívaná deka je velmi oblíbená u dětí i dospělých. S hrníčkem kávy nebo kakaa je dokonalá k snídani i ke svačině.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vyšší plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 2: V jedné míse prošleháme všechny suroviny na tvarohový krém do hladké směsi. Krok 3: V druhé míse vyšleháme celá vejce s oběma druhy cukru do pěny a opatrně zašleháme olej. Krok 4: Do vaječné pěny postupně vmícháme prosátou mouku s kakaem a kypřicím práškem. Nakonec do těsta přilijeme mléko. Krok 5: Hotové těsto nalijeme na plech a pomocí zdobicího sáčku na něj naneseme krém do tvaru mřížky. Krok 6: Buchtu vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut. Krok 7: Po upečení ji necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.

TIP: 20 oblíbených retro dezertů

Zveřejněno 17. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční prošívaná deka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYX9J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční prošívaná deka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYX9J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr krystal, cukr vanilkový, vejce, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, kakao, mléko, tvaroh ve vaničce, vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu