

Guláš z kuřecích srdíček
Suroviny 5 porcí
- 1 kg kuřecích srdíček
- 2 velké cibule
- 6 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 4 stroužky česneku (CZ)
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce maďarské sladké papriky
- 1/2 tuby paprikové gulášové pasty
- 1 litr masového vývaru
- 2 lžíce vepřového sádla
- hladká mouka
- pepř
- majoránka
- sůl
Postup přípravy receptu
Do většího hrnce dáme dvě lžíce vepřového sádla a necháme rozehřát. Vložíme nakrájenou cibuli a opékáme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, mletou papriku společně s paprikovou pastou a vše společně zlehka orestujeme.
Kuřecí srdíčka zbavíme tučných částí, zbytků tepen a samozřejmě i případných krevních sraženin. Po očištění srdíčka dobře ještě propláchneme a necháme je vcelku.
Vložíme do hrnce k opražené cibuli, orestovanému protlaku s paprikou a dobře promícháme. Podlijeme vývarem a přidáme nové koření, bobkový list a dusíme do měkka.
Když jsou srdíčka měkká tak přidáme čtyři utřené stroužky česneku. K zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k srdíčkům.
Lehce provaříme za občasného promíchání cca 15 minut a ke konci přidáme hrst sušené majoránky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Guláš z kuřecích srdíček
-
Vcelku dobré,ale ta "Amerika" radši víc cibule a nezahušťovat.Když už zahustit tak jíška nebo chléb.
-
cool ještě jsem přidal houby
-
Včera jsem to uvařila a je to opravdu výborné.
-
-
aaura:
Děkuji, jsem rád, že chutnalo -
Už jsem se na to chystala dááávno. Konečně jsem to i spáchala a je to velká dobrota
. Dávám bodík
-
Otto, PRAVÉ CHLAPSKÉ A KRÁSNEJ ROZMARÝN. +bodík 6
-
Rada vyzkousim, vypada to moc lakave..
-
-
To je color... krása veliká