Pikantní brambory s česnekem a kuřecími játry

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 50 min 2-3 porce Ostatní 14 názorů

Suroviny

500 g kuřecích jater
500 g brambor
majoránka
oregano
uzená paprika + pálivá
3 stroužky česneku
sůl
pepř
60 ml oleje
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme je na 5 minut vařit do osolené vody.
    Kuřecí játra očistíme, zprudka opečeme na oleji a dáme zatím bokem.

  2. Do misky nalijeme olej, ve kterém rozmícháme majoránku, oregano, obě papriky, prolisovaný česnek, sůl a pepř (všeho koření tak po 1/4 lžičce).

  3. Směs nalijeme na brambory a játra a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 40 minut.
    Během pečení alespoň 2x promícháme.
    Podáváme s tatarskou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní brambory s česnekem a kuřecími játry

  • caarrodejka: Já děkuji za vyzkoušení :-K

    Odpovědět

  • caarrodejka caarrodejka

    Přes týden jsem hledala co uvařím nového o víkendu, tak jsem opět hledala u Vás Jani a zase jste nezklamala !!!Rychlé ,jednoduché a výborné! :-K Děkuji....<3

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Lenunka: Lenunko v Bratislavě není po něm ani vidu a ani slechu!

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jana Dorazinová-Remková: Chutnalo samozřejmě ! Posypala jsem pórkem ze zahrady a trošičku i pažitkou. Dala jsem k tomu domácí kvašené okurky a <3 a výborné.

    Odpovědět

  • Prpcek: Já děkuji za vyzkoušení :-)

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    Chutnalo. Děkuji za recept. :-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna: Tak doufám, že chutnalo;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna: Já měla jen 3 stroužky a dobré. Ale mám česnek ze zahrady dcery, tak asi proto a nádherně to vonělo ;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Veronika.Hrozna: a proč si nekoupíte český česnek? Mají je v obchodech hned vedle sebe, zrovna v pátek jsem ho kupovala a nenapadlo by mě sáhnout po tom čínském:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna: čím posypat, evidentně to chce posypat buď petrželkou, nebo pažitkou a ještě mám taky čerstvý pórek ???? Výborné, chutnala jsem /mám spálenou pusu/ , teď jsem to vytáhla z trouby. Udělala jsem obvyklou změnu násobila jsem česnek 6 stroužků pro jistotu a teda moc to česnekové není. Nevím z čeho ten česnek "vyrábějí" ti šikmoočci !

    Přeju jim jenom jedno, aby měli i oni v Číně takový česnek !!!!;-(;-(;-(:-//:-//:-// To se to bude vařit, kvalitní čína, s takovým česnekem , kuchaři radši půjdou dělat k pásu do výroby.:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Bude to dobré evidentne...:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Už to není v nejnovějších , skoro jsem si myslela, že to nenajdu a dneska budu mít hlad. :-(( Dnes budou na obídek:yes:

    Odpovědět

  • Danca: Děkuji, mi to taky moc chutnalo;-). Mám ráda takové rychlé recepty :-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Mňaam<3 Jani, to by mi chutnalo, díky za inspiraci!:-*:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pikantní brambory recept brambory s kurecimi jatry

Zapomněl/a jsem heslo