Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvová buchta s tvarohem

Vláčný mrkvový moučník s tvarohovo-pudinkovou vrstvou je ideální pro chvíle, kdy chcete upéct něco jednoduchého a přitom výjimečného. Mrkev dodává těstu jemnost a šťavnatost, takže moučník vydrží dlouho čerstvý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech s vyšším okrajem o velikosti 30 × 20 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Pudink uvaříme dle návodu na obalu. Do uvařeného pudinku vmícháme tvaroh a rum. Krok 3: Mrkev oloupeme a nastrouháme. Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Krok 4: Vejce, krupicový cukr a olej vyšleháme. Pak přidáme mrkev, mouku a promícháme. Krok 5: Těsto nalijeme na připravený plech. Tvarohovou náplň naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme na těsto do tvaru mřížky, nebo jen tak cik cak poklademe lžící. Krok 6: Moučník vložíme do trouby. Pečeme zhruba 30 minut při 170 °C do zlatova.

TIP: Mrkev ve slaných i sladkých pokrmech

Zveřejněno 19. 9. 2025

Poznámka autora zdenkapolanska

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová buchta s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgql

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová buchta s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgql

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, vejce, cukr krupice, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek, mléko, pudink vanilkový, tvaroh, cukr krystal, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu