Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka je vláčná, voňavá a překvapivě lehká. Díky nastrouhané mrkvi zůstává dlouho čerstvá a má příjemně nasládlou chuť. Skvěle se hodí ke kávě nebo čaji a potěší každého, kdo má rád jednoduché, ale poctivé domácí moučníky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a 1/3 cukru vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Ořechy pomeleme. Krok 4: Žloutky ušleháme se zbylým cukrem a citronovou šťávou do husté pěny. Postupně vmícháme mrkev, ořechy, mouku a rozinky. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy. Formu vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky, a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 6: Bábovku po vyndání z trouby necháme alespoň 10 minut ve formě vychladnout a poté ji vyklopíme.

TIP: Jak vyklopit bábovku, které se nechce z formy?

Zveřejněno 7. 10. 2025

Poznámka autora zdenkapolanska

Vychladlou bábovku můžeme polít rozpuštěnou čokoládou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOo6z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOo6z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mrkev, šťáva citronová, ořechy vlašské, mouka polohrubá, kypřící prášek, rozinky, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu