Marinovaná žebírka pečená s bramborami

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 1 názor

Suroviny

cca 1 kg vepřových masitých žeber
2 cibule
Marináda:
3 lžíce oleje
1 rovná lžíce uzené papriky
2 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce dobré sojové omáčky
1 lžíce vinného octu
3 stroužky utřeného česneku
sůl
pepř
mletý kmín
na podlití vývar, pivo nebo voda
menší brambory
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Marinádu připravíme smícháním všech surovin. Omytá a osušená žebra potřeme důkladně marinádou a necháme nejméně dvě hodiny odležet.

  2. Cibuli nakrájíme na hrubo a dáme do pekáčku. Na to položíme žebra a podlijeme. Rozehřejeme troubu na 220 st. a nepřikrytý pekáček dáme na 10-15 minut jakoby zapéct.

  3. Mezitím oloupeme brambory, malé necháme vcelku a větší rozpůlíme. Osolíme je a zakápneme lehce olejem. Pekáček vytáhneme, mezi žebra položíme brambory a pekáček přikryjeme.

  4. Teplotu v troubě snížíme na 190 st. a pečeme cca hodinku. Občas polijeme výpekem a v polovině žebírka otočíme. Když žebra změknou, pekáč odkryjeme a dopečeme do zlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 210 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaná žebírka pečená s bramborami

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo