Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevná vláčná bábovka

Milujete bábovky, ale bojíte se, aby bábovka nebyla suchá a drobivá? Jednoduše do ní přidejte nastrouhaná jablka. Ta se postarají o dokonalou vláčnost. Bábovka s jablky je rychlá a snadná. A výsledek je chuťově dokonalý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Alenka87

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 hrnek = 250 ml

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dáme do mísy. Krok 3: Přidáme ostatní suroviny (kromě kakaa) a dobře promícháme. Krok 4: Polovinu těsta nalijeme do připravené formy. Krok 5: Do zbylé poloviny přidáme kakao a promícháme. Nalijeme na světlou vrstvu těsta. Krok 6: Dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 60 minut při 180 °C na středním roštu. Krok 7: Propečenost zkontrolujeme vpíchnutím špejle. Špejle musí být po vytažení suchá, bez zbytků těsta. Tehdy je bábovka správně upečená.

TIP: Kdy vyklopit bábovku z formy

Zveřejněno 8. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVYY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVYY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krystal, mléko, olej, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, jablko, kakao, máslo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu