Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevná vláčná bábovka

Milujete bábovky, ale bojíte se, aby bábovka nebyla suchá a drobivá? Jednoduše do ní přidejte nastrouhaná jablka. Ta se postarají o dokonalou vláčnost. Bábovka s jablky je rychlá a snadná. A výsledek je chuťově dokonalý.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alenka87

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 hrnek = 250 ml

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dáme do mísy. Krok 3: Přidáme ostatní suroviny (kromě kakaa) a dobře promícháme. Krok 4: Polovinu těsta nalijeme do připravené formy. Krok 5: Do zbylé poloviny přidáme kakao a promícháme. Nalijeme na světlou vrstvu těsta. Krok 6: Dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 60 minut při 180 °C na středním roštu. Krok 7: Propečenost zkontrolujeme vpíchnutím špejle. Špejle musí být po vytažení suchá, bez zbytků těsta. Tehdy je bábovka správně upečená.

TIP: Kdy vyklopit bábovku z formy

Zveřejněno 8. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dvoubarevná vláčná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVYY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dvoubarevná vláčná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVYY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krystal, mléko, olej, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, jablko, kakao, máslo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu