

Čokoládový dezert s pomerančem
Suroviny
- 1,5 hrnku (220 ml) polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 50 ml oleje
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 2 lžíce kakaa
- 1 pomeranč (šťáva i kůra)
- Náplň:
- 500 g mascarpone nebo 2 tvarohy v kostce
- 250 ml smetany na šlehání
- cukr podle chuti
- čokoládová poleva na ozdobu
Postup přípravy receptu
V míse smícháme prosátou mouku, s práškem do pečiva, cukrem, kakaem, nastrouhanou čokoládou a kůrou z pomeranče. Zvlášť smícháme mléko, olej, žloutky a šťávu z pomeranče. Tekutou část vlijeme do směsi mouky a promícháme metlou, nakonec vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků.
Menší pekáč (35x25 cm) vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto a rozetřeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 minut. Špejlí zkusíme, zda je korpus upečený. Necháme vychladnout a rozkrojíme, namažeme krémem, přiklopíme druhou půlkou a povrch potřeme také krémem. Ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.