Čokoládový dezert s pomerančem

Suroviny

1,5 hrnku (220 ml) polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru krupice
1 prášek do pečiva
200 ml mléka
2 vejce
50 ml oleje
100 g kvalitní hořké čokolády
2 lžíce kakaa
1 pomeranč (šťáva i kůra)
Náplň:
500 g mascarpone nebo 2 tvarohy v kostce
250 ml smetany na šlehání
cukr podle chuti
čokoládová poleva na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme prosátou mouku, s práškem do pečiva, cukrem, kakaem, nastrouhanou čokoládou a kůrou z pomeranče. Zvlášť smícháme mléko, olej, žloutky a šťávu z pomeranče. Tekutou část vlijeme do směsi mouky a promícháme metlou, nakonec vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků.

  2. Menší pekáč (35x25 cm) vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto a rozetřeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 minut. Špejlí zkusíme, zda je korpus upečený. Necháme vychladnout a rozkrojíme, namažeme krémem, přiklopíme druhou půlkou a povrch potřeme také krémem. Ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.

Komentáře k receptu Čokoládový dezert s pomerančem

Tématické fráze: cokoladovy dezert čokoládový desert dezert s pomerančem čokoládové dezerty desert s s pomerančem cokoladovedezerty top dezerty čokoládové dezert cokoladovi čokoládové dezerty recept coko ladovi dezert pomeranče dezerty