Čokoládový dezert s pomerančem

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 2 názory

Suroviny

1,5 hrnku (220 ml) polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru krupice
1 prášek do pečiva
200 ml mléka
2 vejce
50 ml oleje
100 g kvalitní hořké čokolády
2 lžíce kakaa
1 pomeranč (šťáva i kůra)
Náplň:
500 g mascarpone nebo 2 tvarohy v kostce
250 ml smetany na šlehání
cukr podle chuti
čokoládová poleva na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme prosátou mouku, s práškem do pečiva, cukrem, kakaem, nastrouhanou čokoládou a kůrou z pomeranče. Zvlášť smícháme mléko, olej, žloutky a šťávu z pomeranče. Tekutou část vlijeme do směsi mouky a promícháme metlou, nakonec vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků.

  2. Menší pekáč (35x25 cm) vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto a rozetřeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 minut. Špejlí zkusíme, zda je korpus upečený. Necháme vychladnout a rozkrojíme, namažeme krémem, přiklopíme druhou půlkou a povrch potřeme také krémem. Ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládový dezert s pomerančem

Zapomněl/a jsem heslo