Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skládaný jablečný koláč

Skládaný jablečný koláč je jednoduchý a voňavý moučník, který potěší každého milovníka jablek. Jemné vrstvy krupicového těsta se zde střídají s nastrouhanými jablky, rozinkami a skořicí, což vytváří lahodnou a šťavnatou kombinaci chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 20 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, omyjeme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme. Ořechy pomeleme. Krok 3: Mouku promícháme s krupicí, cukrem a kypřicím práškem. Krok 4: Třetinu sypké směsi nasypeme na dno připraveného plechu, posypeme polovinou strouhaných jablek, rozinkami, pomletými ořechy a skořicí. Poté postup zopakujeme a vše zasypeme zbylou třetinou sypké směsi. Krok 5: Povrch koláče poklademe kousky másla. Plech vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 40 minut. Krok 6: Koláč podáváme ozdobený šlehačkou.

TIP: Jablečné moučníky - rady, tipy, bohatá inspirace

Zveřejněno 8. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Skládaný jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBA2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Skládaný jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBA2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Jednoduchý a určitě moc dobrý recept pro ty, kteří nechtějí připravovat klasické těsto. 👍😉

Suroviny:
krupice, mouka hladká, cukr moučkový, kypřící prášek, máslo, jablko, rozinky, ořechy mleté, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu