Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 300 min Doba tepelné úpravy: 300 min

300 min (300 min tepelná úprava)

10. 11. 2018 20:57

Suroviny

Porce: 5-6

Nutriční hodnoty

Energie111 kJ / 27 kcal
Bílkoviny0,60 g
Tuky0,60 g
Vláknina1,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80,03 g
Sůl200,00 g
Sacharidy4,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Během pečení troubu ignorujeme. Otevřeme ji až po 4 a ½ hodinách. Zelí jsem dělala podle tohoto receptuhttps://www.toprecepty.cz/recept/30710-cervene-zel.... Místo sádla jsem použila máslo a přidala jsem 100 ml sklenku sušených brusinek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 11. 2021 14:35

MajdaTrajda: Komentář mě potěšil a udělal mi velkou radost:-8Moc děkuji:-K

MajdaTrajda MajdaTrajda

13. 11. 2021 17:46

Husa se mi nikdy moc nedařila. Jak jednoduché - naložit ji na noc do slaného láku s rozmarýnem. Výsledek je luxusní. Konecně svatomartinska husa, jak má být. Vřele doporučuji ostatním vyzkoušet. Láku jsem musela připravit 8 litrů. Pekla jsem celkem 6 hodin. :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 11. 2018 21:25

Lenunka: :-Ksavlinka: :-KDěvčata děkuji:-8Děkuji i všem ostatním,kterým se recept líbí:-K

Husu jsem nikdy nedělala,a kuře,nebo kachnu někdy nasolenou a okmínovanou dávám uležet přes noc do lednice.Tak mě napadlo,když se nakládá před uzením maso do solného láku,že by nebylo špatné takto vyzkoušet i husu.A protože máme rádi čerstvý rozmarýn,tak jsem do láku přidala i ten.Husa byla po upečení hezky provoněná,maso mírně slané a krásně měkké.
K naložení husy jsem použila 9 litrový papiňák,husička se tam hezky vešla.Pokud takový velký hrnec v domácnosti není,tak také není problém naložit již předem naporcovanou husu do menšího.Ale doba pečení pak bude o něco kratší.
A pokud by toto opravdu někdo chtěl vyzkoušet,tak doporučuji huse ušmiknout větší kus křídel a těmi maso v pekáči podložit.Mě se maso na prsou trochu při obracení škublo:-(

Lenunka Lenunka

11. 11. 2018 13:40

muselo to vonět až ven, miluju rozmarýn <3:-K

savlinka savlinka

11. 11. 2018 12:05

Tak toto někdy určitě vyzkouším :yes::yes::yes:Vypadá to dost dobře:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomalu pečená husa v troubě pomalu pečená husa lak na husu husa ve slanem nalevu jak naložit husu slaný nálev na husu kachna naložená ve slaném nálevu kachna pred pecenim ve slanem nálevu kachna v solném roztoku nalozit maso do slaneho nálevu kachna naložena v laku husa v nálevu husa v slaném nálevu husa naložená ve slaném nalevu kachna naložena do slaného nalevu jak pozvolna pect husu solný lák na maso naložená kachna den předem solný nálev na kachnu slaném nálevu pečená husa

Suroviny: husa, sůl, rozmarýn čerstvý, voda, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4w5