Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Pomalu pečená husa, předem naložená v láku, je lahůdka plná výrazné chuti a vůně. Díky marinování se maso dokonale proleží a získá jemnou bylinkovou chuť s nádechem rozmarýnu. Pomalu pečená do zlatova je křupavá na povrchu a šťavnatá uvnitř, ideální pro slavnostní tabuli.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 111 kJ / 27 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 1,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80,03 g |
Sůl | 200,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Do vychladlého láku naložíme husu a necháme v chladnu 12-24 hodin odležet.
Poté husu z láku vyndáme a důkladně jí vodou opláchneme. Lák vylijeme. Krok 3: Tuk z husy nakrájíme na drobné kousky a dáme na dno pekáče. Husu osolíme a okmínujeme uvnitř i na povrchu. Položíme ji do připraveného pekáče prsy dolů, přiklopíme druhou částí pekáče a vložíme do trouby rozehřáté na 130 °C. Pečeme pozvolna 5 hodin. Půl hodiny před dokončením zvýšíme na 190 °C a 15 minut pečeme nepřikryté. Poté husu otočíme a dopečeme kůrčičku dozlatova. Během dopékání přeléváme výpekem. Krok 4: Husu naporcujeme a podáváme se zelím a knedlíkem.
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4w5
Moje poznámka
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4w5
Nejnovější recepty
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 2 hodinami
Kuřecí roláda se šunkou a hráškem
Sahula před 3 hodinami
Mazanec bez vajec
EvaMl před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 6 hodinami
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 6 hodinami
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 7 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 8 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 12 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 16 hodinami
Tématické fráze:
pomalu pečená husa v troubě,
pomalu pečená husa,
lak na husu,
husa ve slanem nalevu,
jak naložit husu,
slaný nálev na husu,
kachna naložená ve slaném nálevu,
kachna pred pecenim ve slanem nálevu,
kachna v solném roztoku,
nalozit maso do slaneho nálevu,
kachna naložena v laku,
husa v nálevu,
husa v slaném nálevu,
husa naložená ve slaném nalevu,
kachna naložena do slaného nalevu,
jak pozvolna pect husu,
solný lák na maso,
naložená kachna den předem,
solný nálev na kachnu,
slaném nálevu pečená husa
Suroviny:
husa,
sůl,
kmín celý,
sůl,
rozmarýn čerstvý,
voda
Komentáře (9)