Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenKulaťoučké knedlíky s uzeným masem a opečenou cibulkou jsou českou klasikou. Stačí se jen rozhodnout, jestli si k nim dáme zelí nebo špenát. Není na nich nic složitého,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 452 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kulaťoučké knedlíky s uzeným masem a opečenou cibulkou jsou českou klasikou. Stačí se jen rozhodnout, jestli si k nim dáme zelí nebo špenát. Není na nich nic složitého,…
Hledáte k obědům zajímavé přílohy, ale bramborový knedlík vám přijde složitý? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Získáte tím nejen skvělou přílohu k masu, ale i návod…
Sbíhají se vám sliny na medovník, ale netroufáte si na něj? Jednodušší variantu podle našeho receptu zvládne každý, tak neváhejte a pusťte se do pečení. Příbuzní budou…
Kachní prsa jsou snadnější na přípravu, než péct celou kachnu. Zároveň je toto maso opravdu vynikající. S křupavou kůrkou a ovoněné rozmarýnem je to skutečná lahůdka.…
Sejkory, halušky, bramborák a mnoho dalších názvů, přitom se jedná o téměř identické jídlo. Základem jsou vždy strouhané brambory s pořádnou dávkou česneku a majoránky.…
Pokud vám zbyly vařené brambory, můžete z nich připravit tyto výborné bramborové placky. Přidáte do nich i trochu strouhaného sýra. Dozlatova osmažené placičky podávejte…
V misce rozšleháme vejce, po částech přisypeme krupici a připravíme těstíčko. Osolíme a přidáme bylinky.Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vlijeme připravenou směs,…
Ovocné knedlíky z bramborového těsta můžete plnit libovolným pevnějším ovocem, ale tou pravou klasikou jsou pro většinu z nás švestky. Švestkové bramborové knedlíky, na…
Do misky dáme tvaroh, vejce, cukr, sůl, krupici a skořici. Zpracujeme v kompaktní hmotu a necháme 10 minut odpočinout.Na vál nasypeme trochu strouhanky a vytvarujeme…
V mnoha rodinách není bez polévky pořádný oběd. Pokud patříte k těm, kdo také polévku vždy musí mít, zkuste tuto rychlou zeleninovou, s krupično-vaječnými hrudkami. Za…
Knedlíky z bramborového těsta plněné ovocem jsou česká klasika. Recepty na přípravu bramborového těsta se v rodinách liší, ale výsledkem je vždy talíř plný voňavých…
Dostali jste chuť na sladký oběd a nebo vám zbyly brambory z předešleho dne? Skvělý recept, kterým uspokojíte chuťové buňky a jistě oživíte rodinný jídelníček. Těsto je…
V části studeného mléka rozmícháme krupici a vlijeme do zbývajícího vařícího mléka. Osolíme, přidáme tuk, a za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku. Pak…
Přestože jde o velmi jednoduchý a rychlý recept, výsledek je výborný. Křehké listové těsto potřené jemnou, tvarohovou náplní, šťavnaté švestky a křupavá vrstva zlaté…
Oškrabané brambory ostrouháme na jemno, necháme odstát, aby pustily vodu, kterou pak z brambor slijeme.Prolisujeme česnek, dáme kmín, majoránku, vejce a sůl.Krupicí…
Lehoučký piškot, svěží zakysaná smetana a čerstvé ovoce - to je výborná kombinace, které nikdo neodolá. Tento vynikající moučník se nejčastěji připravuje v létě, kdy je…
Díky tomu, že se červená čočka nemusí namáčet, je její příprava velmi snadná a rychlá. Skvěle chutná v polévce v kombinaci s mrkví. Do polévky ještě přidáme krupicové…
Brambory nastrouháme na jemno s vejcem a zbytkem surovin vytvoříme těsto, ze kterého uděláme váleček. Nakrájíme na stejné kousky a uválíme šišky. Dáme je do vroucí vody…
Plněné knedlíky jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně. Jak sladké, tak i ty slané. Připravte bramborové knedlíky plněné směsí mletého masa, s nakládanou paprikou a…
Podzimní polévky jsou husté a vydatné, zahřejí vás a jsou rychle hotové. Jednou z nich je polévka z růžičkových kapustiček, doplněná bramborami a kvalitní klobásou.…
Máte-li rádi mák, určitě často pečete různé záviny, hřebeny či buchty. Základem je vymazlená maková náplň a my pro vás máme úsporný a jednoduchý recept. Mák je díky…
Závitky: Řezy masa vyklepeme do co největšího plátku, osolíme, opepříme z obou stran. Poklademe kysaným zelím a nadrobno nakrájenou anglickou. Zabalíme do závitků a…
Uvaríme cestoviny obvyklým spôsobom.Rozohrejeme olej, vsypeme krupicu a na miernom teple pražíme do bledohneda, miešame, je to raz-dva, rýchlo sa dá spáliť.Keď je…
Uvaríme cestoviny obvyklým spôsobom.Rozohrejeme olej, vsypeme krupicu a na miernom teple pražíme do bledohneda, miešame, je to raz-dva, rýchlo sa dá spáliť.Keď je…