Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Růžová bábovka

Snadná likérová bábovka vám osladí víkend i pracovní odpoledne. Kapka červeného barviva jí dodá krásnou barvu, a likér těsto zvláční a skvěle ochutí. Bábovku nechte před krájením vychladnout a teprve potom podávejte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Bábovkovou formu pečlivě vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Krok 3: Vejce rozdělíme do dvou mís na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Do mísy ke žloutkům přidáme povolenou Heru (ideálně pokojové teploty), moučkový cukr a vyšleháme do pěny. Krok 5: Do vyšlehané pěny postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a vaječný likér. Krok 6: Na závěr do těsta lehce vmícháme vyšlehaný bílkový sníh a pár kapek červeného potravinářského barviva. Krok 7: Hotové těsto vlijeme do připravené bábovkové formy. Krok 8: Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě 40–45 minut (nebo podle zkušenosti s vlastní troubou). Propečení bábovky ověříme zapíchnutím špejle. Krok 9: Upečenou bábovku vyndáme z trouby a necháme ji ve formě asi 5 minut odpočinout. Až poté ji vyklopíme. Krok 10: Bábovku necháme před krájením zcela vychladnout.

TIP: Jak obarvit pokrmy přírodními barvami

Zveřejněno 5. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Růžová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9WAj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Růžová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9WAj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tuk hera, vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, likér vaječný, potravinářské barvivo červené

Přidat fotografie receptu