

Zelí s hovězím masem
Suroviny
- asi 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 1 pytlík kyselého zelí
- 5 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- tymián, majoránka, červená paprika, mletý pepř, sůl
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sádla
Postup přípravy receptu
Zpěníme cibulku, nakrájíme maso na kostky a orestujeme na cibuli. Přidáme zelí, koření, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Ze sádla a mouky připravíme jíšku, maso jemně zahustíme. Ke konci přidáme česnek.
K masu přikusujeme chléb a popíjíme dobré pivo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelí s hovězím masem
-
zizala: dobrý den, recept jsem dostala před lety od kolegyně a dělám to podle něj, zelí dám hned k masu. Kaši jsem ze zelí neměla, ale máte dobrý nápad, když se dá ke konci, bude to možná ještě lepší. Také to zkusím.
Děkuji
-
Než se udusí maso, bude ze zelí kaše
. Přidala bych zelí na posledních 15 minut.