Zelí s hovězím masem

Suroviny

asi 500 g hovězího masa
2 cibule
1 pytlík kyselého zelí
5 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
tymián, majoránka, červená paprika, mletý pepř, sůl
3 stroužky česneku
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Zpěníme cibulku, nakrájíme maso na kostky a orestujeme na cibuli. Přidáme zelí, koření, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  2. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, maso jemně zahustíme. Ke konci přidáme česnek.

  3. K masu přikusujeme chléb a popíjíme dobré pivo.

Komentáře k receptu Zelí s hovězím masem

  • Petra Dvor. Petra Dvor.(autor receptu)

    zizala: dobrý den, recept jsem dostala před lety od kolegyně a dělám to podle něj, zelí dám hned k masu. Kaši jsem ze zelí neměla, ale máte dobrý nápad, když se dá ke konci, bude to možná ještě lepší. Také to zkusím. :-) Děkuji

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Než se udusí maso, bude ze zelí kaše :-(. Přidala bych zelí na posledních 15 minut.

    Odpovědět